• Hamarosan lezárják az egyik medencét, ami érinti a jegyárakat is.

  • A Szent Kelemen medence felújítása várhatóan december közepéig fog tartani.

Aki szeptember 17-től látogat el a Bükfürdő Thermal & Spába, annak némi változásra kell számítania mind a medencekínálat, mind az árak tekintetében. Szeptember közepén ugyanis elkezdődik az 5-ös számú, vagy más néven Szent Kelemen gyógyvizes medence átépítése.

A munkálatok során áthelyezik a medence lefolyóit, új pihenőpadokat építenek, megújul a medencébe vezető lépcső, új vezetéken érkezik majd a termálvíz a medencébe. Ezen felül új zuhanyegységet, lábmosót, fogassort is kialakítanak, valamint új burkolatot kap a medence.

A medence átépítése alatt is természetesen működni fog a fürdő. Üzemelnek a fedett részben lévő, büki gyógyvízzel töltött medencék, valamint a 7/1-es számú kültéri gyógyvizes medencét az építkezés ideje alatt is nyitva tartják.

Bükfürdő gyógyfürdőMindez szeptember 17-től a bükfürdői belépők árát is érinti. Ehhez azt kell tudni, hogy jelenleg külön-külön jegyek válthatók a gyógy- és strandfürdőbe, valamint az élményfürdőbe, illetve mindkét részlegbe érvényes kombi belépőjegyek is vásárolhatók. A felújítás kezdetétől azonban összevonják a két részleget, azaz egy belépővel mind a gyógyfürdő, mind az élményfürdő látogatható.

Ezzel azok járnak igazán jól, akik eddig a két zónába egyaránt érvényes kombi belépőt vásároltak, hiszen ennek az ára – felnőtteknek, egész napra – 4500 forint helyett 3500 forint lesz. Viszont akik eddig beérték volna vagy csak a gyógyfürdő, vagy csak az élményfürdő kínálatával, azoknak 500 forinttal többet kell fizetniük, hiszen az egyzónás jegyek eddig 3000-3000 forintba kerültek egy felnőttnek. Igaz, plusz 500 forintért jóval több szolgáltatást kapnak, összesen 15 medence közül válogathatnak.

A kisgyerekes családok számára jó hír, hogy szeptember 17-től az összevont zónába a 6 év alattiaknak csak 100 forintba kerül a belépő, ráadásul a fürdő saját termékei esetében ez még le is vásárolható.

A felújítás alatt NEAK-támogatással medencefürdőt igénybe vevő vendégek a Szent Kelemen medence helyett az említett 7/1-es gyógymedencét használhatják. A fürdő többi részébe az építkezés ideje alatt sem lesz érvényes a tb-támogatott belépő.

A medence felújítása várhatóan december közepére fejeződik be, így az említett jegyárak, illetve változások addig lesznek érvényesek.