• Lesz olyan fürdő, ami közel két hétig zárva tart.

  • Máshol a nyáron kezdődött felújítás húzódik el novemberig.

Az ősszel több termálfürdőben is lesznek teljes leállások, azaz olyan időszakok, amikor néhány napig zárva tartanak. Érdemes erről tájékozódni, mert elég kellemetlen tud lenni az, amikor valaki a fürdő kapujában szembesül a karbantartási szünettel. Akad olyan termálfürdő is, ahol szeptember közepére ért volna véget a nyáron kezdődött felújítás, de másfél hónapot csúszni fog a nyitás.

Néhány fürdőben kisebb karbantartások, felújítások lesznek, amelyek nem érintik az egész létesítményt, hanem csak egy-egy medencét zárnak le. Utóbbiakról itt találja tegnapi cikkünket.

Júlia Fürdő NyíregyházaEgerszalók – Saliris Resort: az ősszel esedékes karbantartás szünetre október 1. és 5. között kerül sor, ebben az időszakban a fürdő és a szálloda sem üzemel. A létesítmény október 6-án, szombaton nyitja meg újra a kapuit. Elképzelhető, hogy az újranyitás napján a medencék vizének hőmérséklete még nem éri el a maximális hőfokot.

Gyula – AquaPalota élményfürdő: az éves karbantartás és vízcsere miatt november 12. és 18. között zárva tartanak.

Kecskeméti Fürdő: az éves karbantartás miatt teljes leállás lesz a fürdőben szeptember 3-tól, ami szeptember 8. szombat reggelig tart. A nyitás után egy ideig még nem vehető igénybe a fürdő összes szolgáltatásra, a megszokott kerékvágásba szeptember 17-től tér vissza a fürdő. A karbantartási szünet alatt a vendégek a Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdapark, azaz a kecskeméti strand szolgáltatásait vehetik igénybe. A fürdőbe szóló bérletek a strandon is felhasználhatók.

Mezőkövesd – Zsóry Fürdő: jó előre meghirdették a karbantartási szünetet, így már most lehet tudni, hogy október 1-5. között nem üzemel a fürdő. Október 6-án nyitnak ki újra.

Nyíregyháza – Júlia Fürdő: május végén írtunk arról, hogy júniusban bezár a Júlia Fürdő és csak szeptember 15-től látogatható újra a termálfürdő. Nos, azóta kiderült, hogy a felújítás során nem várt problémák merültek fel, ezért nem fogják ebben a hónapban megnyitni a fürdőt. Jelen állás szerint november 3-tól látogatható újra a termálfürdő, a nyitáskor majd még zajlanak kisebb munkák, de ezek a vendégeket nem fogják zavarni. Amíg tart a Júlia Fürdő rekonstrukciója, addig a nyugdíjas hétfő nevű akció a sóstógyógyfürdői Fürdőházban, a gyógykezelések pedig az Aquarius gyógyászati részlegében vehetők igénybe.

Szarvasi Gyógyfürdő: szeptember 10. és 22. között lesz zárva a fürdő. A gyógyászati részlegen a leállás szeptember 17-19. között tart.

Szentgotthárdi Termálfürdő: szeptember 17. és 20. között a fürdő nem üzemel, szeptember 21-én nyitnak ki újra.