• Az Aquaticum Termálfürdő négy évvel ezelőtti felújítása nem érintette a kültéri medencét.

  • Idén ősszel bepótolják ezt a munkát.

A debreceni Aquaticum Termálfürdőhöz tartozik egy 36-38 Celsius-fokos vízzel töltött, lóhere formájú kültéri medence, aminek időszerűvé vált a felújítása. A szükséges munkálatok miatt szeptember 1. (most szombat) és október 31. között a vendégek nem használhatják a termálmedencét – írja a Dehir.hu. Jelen állás szerint a felújított medencét november 1-jén adják át.

Idén lesz negyedik éve, hogy befejeződött egy 2,5 milliárd forint értékű beruházás az Aquaticumban. A részben uniós támogatásból megvalósított fejlesztésnek köszönhetően akkor a szálloda és a fedett termálfürdő újult meg – a kültéri medence viszont ebből kimaradt.

Akkor teljesen felújították a medencecsarnokot, szaunavilágot építettek, továbbá új pihenőtereket és Kneipp-medencét is kialakítottak. Mindezek mellett a fürdő teljes gépészeti és hőtechnikai modernizációját is elvégezték.

Aquaticum kültéri termálmedenceA kültéri termálmedence felújítása alatt is a vendégek rendelkezésére áll az Aquaticum Termálfürdő hat fedett medencéje, továbbá a mediterrán élményfürdő szolgáltatásait is igénybe vehetik. Miután a strandfürdő felújítása már elkezdődött, ezért akik Debrecenben őszi szabadtéri fürdőzésre vágynak, azoknak ebben az időszakban a Kerekestelepi Termálfürdőbe kell ellátogatniuk.