• Elérkezett a nyár vége, itt az utolsó esély a csobbanásra az iskolakezdés előtt.

  • Ezúttal jó ügy érdekében mártózhatnak meg azok, akik augusztus 31-én pénteken felkeresik a Palatinus Gyógy- Strand és Hullámfürdőt.

A Családok Éve 2018, ezért is tartja kiemelten fontosnak a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt., hogy segítse az UNICEF Magyarország munkáját. A társaság történelmi gyógyfürdői mellett számos olyan fürdőt üzemeltet, amelyek az egész családnak kikapcsolódást, feltöltődést nyújtanak. Ilyen a tavaly óta egész évben nyitva tartó Palatinus fürdő is, amelynek vendégei augusztus 31-én egy jó ügyet is támogatnak látogatásukkal.

Maga a belépő díja változatlan marad, vagyis a fürdőzőknek nem kell a zsebükbe nyúlniuk azért, hogy a világ legelesettebb gyerekeit támogassák. A BGYH Zrt. azonban minden teljes árú belépő után 500 forintot adományoz az UNICEF részére. Az adomány ünnepélyes átadására 2018. szeptember 9-én kerül sor az idén 100 éves Gellért Gyógyfürdő születésnapi rendezvényén.

Az utolsó nyári péntek azért is különleges lesz, mert a jótékonysági akcióhoz számos sztár is csatlakozott, akik egy rövid meglepetéskoncerttel örvendeztetik meg a látogatókat. Csemer Bogi, Kozma Orsi és Oláh Gergő a délután folyamán érkezik, hogy egy egészen különleges színpadon, a hullámfürdő felett énekeljenek.

Kozma Orsi számára nem idegen a vizes környezet, legújabb dala, a 7 nyár klipjét például szinkronúszókkal forgatta le. “Életem talán legboldogabb időszakát élem, erről árulkodik ez a vidám nyári sláger is. Örülök, hogy meglephetjük a Palatinus közönségét, hullám medence mellett ritkán lép fel az ember, ez nekem is újdonság” – mondta Kozma Orsi.

Palatinus StrandfürdőOláh Gergőnek hetekkel ezelőtt született meg negyedik gyermeke, Anna, de így is vállalta, hogy fellépésével más gyerekeket segít. “Nyilván nehéz ilyenkor eljönni otthonról, mert szeretnék minél több időt a családdal tölteni, de tudom, hogy csodálatos feleségem van, aki kézben tartja az irányítást. A kislányunk szerencsére tündéri baba, alig sír, hagy bennünket pihenni, ami azért nagy könnyebbség” – nyilatkozta az énekes.

Csemer Bogi a gyermekjogi szervezet régi támogatója. “Évek óta figyelemmel követem a UNICEF munkáját. A saját szememmel láttam, hogy micsoda eltökélt, motivált emberek dolgoznak azért, hogy jobbá, könnyebbé tegyék gyermekek tízezreinek az életét. Számomra nem volt kérdés, hogy csatlakozom minden értékes kezdeményezéshez” – mondta az énekesnő.

A programok sorozata itt nem ért véget, hiszen az UNICEF Magyarország önkéntesei számos játékkal, például kirakós puzzle-el készülnek a nyárzáró fürdőzésre.

Palatinus fürdő BudapestA vizes program egybeesik a globális víz világhéttel (augusztus 27 – szeptember 4), amelynek alkalmából az UNICEF és a WHO közös jelentést adott ki.

A WASH program (Ivóvíz, közegészségügy és higiénia az iskolákban) keretében létrejött jelentés leszögezi: több millió gyerek jár úgy iskolába, hogy nem áll rendelkezésére ivóvíz, illemhely és szappan a kézmosáshoz. Jelenleg a világon négyből egy általános iskolában nincs ivóvíz hálózat, az iskolák 66 százalékában pedig nem áll rendelkezésre megfelelő illemhely.

Az UNICEF felhívja a figyelmet, hogy az iskolai egészségügyi feltételek megteremtése azért is fontos, mert ott olyan mintát tanulhatnak a gyerekek például a kézmosást illetően, amely az egész életükben elkíséri őket.