• Viszont ezen a három napon érdemes is felkeresni ezeket a fürdőket.

  • Mindkettő hangulatos és mindkét helyen történt némi fejlesztés is a közelmúltban.

  • Ráadásul kedvezőek a jegyáraik is.

Az egész évben működő termálfürdők döntő többsége a hét minden napján várja a vendégeket. Akadnak azonban olyan kisebb fürdők is, ahol ahhoz igazítják a nyitvatartásukat, hogy a környékükön élők döntő többségének amúgy is csak a hét utolsó napjaiban van ideje fürdőbe menni.

Ezek közé tartozik a Békés megye déli részén található Nagybánhegyes község termálfürdője, amit újabban Bánfürdő Termálfürdőnek hívnak. Az egymedencés kis termálfürdőhöz egy kemping is tartozik. Pénteken, szombaton és vasárnap tartanak nyitva és ez egész évre, tehát a nyári időszakra is igaz. Jelenleg mindhárom nap 10 és 21 óra között látogatható a termálfürdő.

Az egy szem medencéjüket a járványhelyzet miatti kényszerű zárvatartás idején felújították. Ezt jódos-brómos termálvízzel töltik (nem számít gyógyvíznek, így gyerekek is használhatják). A felnőtt jegy 1000 forintba, a nyugdíjas és diák belépő 900 forintba, a gyermekjegy pedig 700 forintba kerül.

Nagybánhegyes Termálfürdő

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kisváros, Mezőcsát termálfürdőjét mostanában sokat emlegettük. Idén augusztus 13-án nyitottak újra jó másfél évnyi szünet után, ugyanis felújították és bővítették a fürdőt.

A Mezőcsáti Termálfürdő nyitvatartása kapcsán azt érdemes tudni, hogy a hétfő még a főszezonban is szünnapnak számít, de szeptember 17-től áttértek a téli üzemmódra, ami a nyitvatartási időt is módosította. Ez pedig azt jelenti, hogy péntekenként, szombatonként, vasárnaponként látogatható a termálfürdő. Pénteken 15 órától 22 óráig tartanak nyitva, azaz ekkor lényegében éjszakai fürdőzésre is lehetőség nyílik. Szombaton és vasárnap pedig 9-től 17 óráig várják a fürdőzőket.

Ilyenkor, szezonon kívül a szabadtéri ikermedencéből és a beltéri medencéből áll a választék. Ugyanakkor már szauna is a vendégek rendelkezésére áll. Utóbbi nyitvatartása egy picit rövidebb, mint a fürdőé: pénteken 16 és 21 óra között, szombat és vasárnap 11 és 16 óra között használható. A mezőcsáti fürdőbe egy felnőtt belépő 1400 forintba, nyugdíjasoknak, diákoknak és gyerekeknek 1100 forintba kerül, de a helyi lakosoknak még ebből is jár némi kedvezmény.

Mezőcsát Termálstrand