• Megrendezik az első ThermalFestet, ahol négynapos program keretében mutatják be a harkányi gyógyvíz hatását.

  • Sztárfellépőkkel, előadásokkal várják a vendégeket.

Első alkalommal, de hagyományteremtő céllal kerül megrendezésre Harkányban a ThermalFest nevű fesztivál. A május 19. és 22. közötti programok, előadások a vízhez kapcsolódnak és a harkányi gyógyvíz által csillapítható panaszokkal küzdőket szólítják meg.

A szervezők ezzel szeretnék jobban tudatosítani azt, hogy a Harkányban feltörő gyógyvíz hatékonyságát több mint 160 ezer sikeresen kezelt reumatológiai, bőrgyógyászati és nőgyógyászati eset igazolja. Egy-egy harkányi gyógyvizes kúra akár költséges orvosi beavatkozásokat, vagy mellékhatásokkal járó gyógyszeres kezeléseket is kiválthat, legyen szó akár reumáról, pikkelysömörről, vagy meddőségről.

A ThermalFesten Ördög Nóra is előadást fog tartani a meddőségről. (Ahogy korábban több cikkünkben is írtuk, a harkányi kórházban elérhető kúrák után sok olyan hölgy is teherbe tudott esni, akiknél a hagyományos lombikbébi kezelések nem voltak hatékonyak).

ThermalFest Harkány„Amióta felvállaltam a saját babánkért folytatott küzdelmünket, és özönleni kezdtek hozzám a sorstársak levelei, történetei, a saját bőrömön is megéreztem, hogy mennyi erőt adhatok már azzal is, hogy őszintén, nyíltan beszélek a meddőségről. Számtalan szakemberrel konzultálva, az én tanácsom ez: ne várj ölbe tett kézzel. Lépj, kutass, telefonálj, olvass, inspirálódj, gyűjts erőt és tapasztalatot. Találd meg azt a szakorvost, akiben őszintén bízni tudsz, és keresd azokat az alternatív kiegészítő terápiákat, amelyekben a leginkább hiszel. Találd meg a saját utadat a meddőség elleni küzdelemben” – nyilatkozta Ördög Nóra a ThermalFestet beharangozó sajtótájékoztatón.

A májusi fesztiválon színpadi és medencés programokat is lesznek, továbbá kiállításokat, előadásokat tartanak, részt lehet venni víz alatti tornán, jógán, a kicsiknek pedig gyermekfoglalkozásokon. A ThermalFesten fellép – többek között – Mága Zoltán, Vásáry André, Janicsák Veca is.

ThermalFest HarkányA fenti fotón – balról jobbra – Hegyi Ákos, a Harkányi Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatója, Dr. Varga Péter, a Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórház nőgyógyász főorvosa, Dr. Péter Iván Antal, a Gyógyfürdőkórház főigazgatója, Baksai Endre Tamás, Harkány polgármestere, Ördög Nóra, valamint Végi János, a Harkányi Turisztikai Egyesület elnöke látható.