• Egy kisebb, családias hangulatú termálfürdő található Mezőberényben.

  • A Kálmán Fürdő egyik medencéjét minősített gyógyvízzel töltik.

  • Sajnos csak szezonálisan, a nyári idényben üzemel a fürdő.

Békéscsabától északra 20 kilométerre található Mezőberény. A város tulajdonában lévő termálfürdő elődjét Kálmán István építette még az 1930-as években, később az ő tiszteletére nevezték el a létesítményt Kálmán Fürdőnek.

A szezonálisan üzemelő, kizárólag szabadtéri medencékkel rendelkező termálfürdő június elseje óta várja a vendégeket. Érdemes tudni, hogy a Mezőberényben feltörő termálvíz 2007-ben megkapta a gyógyvíz minősítést, amit 2019-ben megerősítettek, illetve meghosszabbítottak.

A mezőberényi gyógyvíz főleg térd- és csípőízületi problémák esetén lehet hatékony. Ezeknél a betegségeknél csökkenti a fájdalmat, javítja a mozgástartományt. A fürdő négy medencéje közül egyiket töltik az említett gyógyvízzel, ezen felül egy nagyobb úszómedencéből, gyermekmedencéből és egy pici pancsolómedencéből áll a kínálat.

Mezőberényi Kálmán Fürdő

A jegyáraik alapvetően kedvezőek, még úgy is, hogy a tavalyi szezonhoz képest azért jelentős áremelés volt. Idén egy felnőtt napijegy 1950 forintba, a diák és nyugdíjas belépő 1300 forintba kerül, 3-6 éves gyerekek számára pedig 800 forintért váltható belépőjegy. Délelőtt, délután, valamint a helyi lakosoknak kedvezményes árú jegyeket is kínálnak. Ezek listáját megtalálhatják a település weboldalán.

Itt egy furcsa mellékhatásról olvashat, ami termálfürdőzés közben jelentkezhet.