• Átcsúszott az idei évre a szombathelyi uszoda felújítása.

  • A nyáron már megkezdődhetnek a munkálatok, viszont emiatt a szomszédos termálfürdő is zárva marad.

  • A megújuló uszodaépületben termálvizes medence is lesz.

A szombathelyi uszodához kapcsolódva szezonálisan egy szabadtéri termálfürdő is működik. Egészen pontosan működött, ugyanis a Nyugat.hu értesülése szerint a kedvelt termálfürdőt idén nyáron már nem nyitják ki. Ennek oka az, hogy várhatóan a nyáron elkezdődik az uszoda teljes körű átépítése.

A Nyugat.hu egyik kommentelője ugyanakkor megjegyzi, hogy régen a park felől is volt bejárata és pénztára a termálfürdőnek, s miután az építkezés a strandi részt nem érinti, elvileg működhetne a fürdő… Ettől függetlenül nem maradnak nyári fürdőzési lehetőség nélkül a szombathelyiek, ugyanis várhatóan június 11-én megnyitja kapuit a Tófürdő, ahol öt medence és négy csúszda áll a vendégek rendelkezésére.

Így néz ki a szombathelyi uszoda épülete a termálfürdő felől nézve:

Szombathelyi TermálfürdőIlyen lesz a felújítás után:

Szombathelyi uszodaA szombathelyi fedett uszoda felújításának, illetve átépítésének kezdetét eredetileg tavasz őszre tervezték, azonban ez különböző okokból átcsúszott az idei évre. Április elején arról szóltak a hírek, hogy május végén bezárják az uszodát és kezdődik az építkezés, azonban ebben is van egy kis csúszás. Az is biztos, hogy ezen a héten még nyitva tart az uszoda, hiszen hétvégén vízilabda-mérkőzés lesz a létesítményben. A teljes átalakítás körülbelül egy évet vesz igénybe.

Az 1981-ben átadott uszodát úgynevezett TAO pénzből (azaz társasági adó felajánlásokból) újítják fel. A teljes beruházás 2,2 milliárd forintba kerül. Az újdonságok közé fog tartozni a vízilabdázóknak építendő medence. Ezen felül szaunavilággal bővül a létesítmény, ahol többféle szauna, pezsgőfürdő, gőzfürdő, termálvizes medence kerül kialakításra. A uszodából majd egy új lépcsőn, illetve akár lifttel is le lehet jutni a kültéri termálfürdőhöz.

Az uszoda átalakítási terveit készítő Gáspár Mérnöki Iroda lenti videója szerint pedig a későbbiekben, akár egy hotel is kapcsolódhat az uszodához és a termálfürdőhöz.


Új uszoda épül Veszprém megyében. Az erről szóló cikkünket ide kattintva olvashatja.