• Június 10-től átáll a nyári üzemre a Gyulai Várfürdő, ahol a szezonban minden hétvégén családi programokkal várják a vendégeket.

  • A Hőforrás Üdülőszövetkezet termálkutat fúratott és augusztus 15-én átadnak három új medencét.

Legutóbb annak kapcsán írtunk a Gyulai Várfürdőről, hogy homokkal feltöltött napozórészt alakítottak ki a strandi részen, továbbá felújították az egyik nyári bejáratot. Boros László Attila, a termálfürdő ügyvezető igazgatója most a szezonkezdet kapcsán nyilatkozott a helyi televíziónak (ezt megnézhetik a cikk végén). Húsvét óta folyamatosan nyitják meg a szezonális medencéket a fürdőben, már csak a hullámmedence vár feltöltésre. Június 10-én pedig az összes kültéri medencét megnyitják a látogatók előtt.

Június 10-től már minden külső vendéglátóhely is üzemelni fog – nyilatkozta a fürdő ügyvezetője, aki arról is beszélt, hogy a Várfürdő nyara hasonló lesz a korábbi évhez. Ez azt jelenti, hogy a nyáron a hét utolsó három napján mindig játékos családi hétvégét tartanak, továbbá Minimax családi napok is lesznek. A nyár legrövidebb éjszakáján pedig idén is megtartják a strandok éjszakáját, amihez kapcsolódóan az Aqua-Palotában és a Hullám étteremnél lesznek programok.

Gyula Várfürdő polip medenceJúnius 10-től a nyitvatartási idő és a jegyárak is változnak. A korábbi évekhez hasonlóan a fürdő minden nap este 8-ig lesz nyitva. A jegyárak pedig – szintén a korábbi évekhez hasonlóan – 100-150 forinttal emelkednek. A szezonális jegyárak szeptember 11-ig lesznek érvényben.


Szintén Gyulához kapcsolódó hír, hogy a közelmúltban termálkutat fúrtak a Hőforrás Hotel és Üdülőparkban. A létesítményben ugyanis 200 millió forintos beruházással egy nagy termálvizes medencét, egy gyermekmedencét, valamint egy úszómedencét építenek.

Ezen felül az egyik épületrészt is teljesen felújítják mintegy 300 millió forintból, ugyanis szeretnék elnyerni a gyógyüdülő, illetve gyógyszálló minősítést. Tokaji Ferenc, a Hőforrás Üdülőszövetkezet elnöke a helyi televíziónak elmondta, hogy a forgalom csökkenése tette szükségessé ezeket a beruházásokat. Más üdülőhelyeken ugyanis hasonló beruházásokkal sikerült a vendégszám növekedését elérni. Az épület felújítása ősszel kezdődik és egy évet vesz igénybe. Az új medencéket viszont már augusztus 15-től birtokba vehetik a vendégek.