• Amint elérjük az 5,5 millió beoltottat, megszűnik a védettségi igazolvány szükségessége a fürdőkben, szállodákban.

  • Egyszerűsödik a fürdők és a vendégek élete.

A héten írtunk arról, hogy egy fürdő szempontjából mennyi nehézséget jelent a védettségi igazolvány szükségessége. Viszonylag egyszerű volt a szabály, de mégis rengeteg konfliktus származott a kártyák használata, megléte/nem léte kapcsán.

Ráadásul miután a szabadvízi fürdőkre nem vonatkozott a kötelezettség (kivéve, ha van medencéjük), a szabály miatt a közfürdők, uszodák – lényegében a medencés fürdők – hátrányba kerültek a tóparti, folyóparti strandokkal szemben. További probléma volt a kártyával kapcsolatban, hogy nehezítette a külföldiek – vagy éppen a határon túli magyarok – bejutását a fürdőkbe. Nos, úgy tűnik, a védettségi igazolvány szükségességének – a fürdők és a szállodák esetében – vége: a mai kormányinfón ugyanis bejelentették, hogy az 5,5 millió első oltás elérésekor (ma 5,44 milliónál tartunk), nem lesz szükség a kártya és személyazonosító igazolvány bemutatására. Fontos megemlíteni, hogy addig még a jelenlegi szabály az érvényes. Figyeljék a híreket, hogy tudják, mikor érjük el az említett oltásszámot. Nagyjából egyébként még 3-5 napba fog telni. (Erre végül július 3-án került sor).

védettségi igazolvány fürdők nem kellHol lesz továbbra is szükség védettségi igazolványra? A mai bejelentés szerint marad az igazolvány használata a sportrendezvényeken, a koncerteken, a fesztiválokon és az éjszakai, zenés szórakozóhelyeken.