• Műszaki problémák, illetve balesetveszély miatt kellett bezárni a siófoki Galerius Fürdőt.

  • Sajnos még több hónapot kell várni az újbóli nyitásra.

Ahogy írtuk, a hét elején bizonytalan ideig bezárt a siófoki Galerius Fürdő. A 15 éve átadott, önkormányzati tulajdonú Galerius Élményfürdő és Wellness Központ májusban már csak részlegesen nyitott ki. Nem sokkal később a város polgármestere, Lengyel Róbert a közösségi oldalán arról írt, hogy az egyre gyakrabban felmerülő problémák miatt az önkormányzat szakértői felmérést készíttetett, amely komoly tervezési és kivitelezési hibákat is feltárt.

Várkonyi Csaba, az üzemeltető Balaton-parti Kft. ügyvezetője az MTI-vel azt közölte, hogy azért vált szükségessé a bezárás, mert a fürdő műszaki állapota nem teszi lehetővé, hogy vendéget fogadjon, üzemeltetése balesetveszélyes lenne. A fürdő teljes felújítására van szükség – tudatta és elmondta, hogy ez legalább egy évig fog tartani.

Beszámolt arról is, hogy a problémákat a tetőszerkezet beázása, illetve a kivitelezésre visszavezethető minőségi problémák okozzák, miközben a fürdő építési munkáinak szavatossági ideje lejárt. Az előzetes becslések szerint a tetőszerkezet javítási munkái, továbbá a 10-15 évente időszerűvé váló karbantartási feladatok elvégzése 100-100 millió forintba kerül.

A cél, hogy egy megújult és biztonságosan látogatható fürdő nyisson majd ki újra. A mindenre kiterjedő javítási, felújítási munkákban az épület szinte minden részlege és minden eszköze érintett – közölte az ügyvezető. Tudatta azt is, hogy a fürdő alkalmazottai közül kilenc embert elküldtek, négy dolgozójuknak tudtak más feladatot biztosítani. Az újranyitás előtt pályázatot írnak ki az állások újbóli betöltésére – ismertette a fürdőt üzemeltető Balaton-parti Kft. ügyvezetője.