• Nagyjából 85 ezren keresték fel  idén nyáron a nagyerdei strandfürdőt.

  • Vasárnap még nyitva lesz a fürdő, majd két évre bezárják, ugyanis elkezdődik a felújítása.

Vasárnap, azaz szeptember 3-án üzemelnek utoljára a debreceni Aquaticum strandfürdő jelenlegi medencéi, ugyanis hamarosan kezdetét veszi a fürdő felújítása. Picit azért félve írjuk ezt le, mert egy éve ilyentájt már beszámoltunk ugyanerről, de végül a közbeszerzési eljárás csúszása miatt kapott egy utolsó utáni szezont a nagyerdei strandfürdő.

Úgy tűnik, hogy most már tényleg az utolsó szezonról van szó. Még idén elkezdődhet a régi épületek bontása, jövőre pedig elindul az építkezés. Olyannyira, hogy 2018-ban a kerekestelepi lesz Debrecen egyetlen strandfürdője, mert leghamarabb is csak 2019-re készülhet el a teljesen megújult nagyerdei strand.

Nagyerdei StrandfürdőA Dehir cikke szerint jól sikerült a fürdő utolsó szezonja. A tavalyihoz képest 40 százalékkal ugrott meg a vendégszám, ami nagyjából 85 ezer látogatót jelent (pedig a tavalyi évhez képest némi áremelés is volt).

Ugyanakkor még ez a forgalom is bőven elmarad a strand fénykorától, amikor nyaranta 250-280 ezren keresték fel a fürdőt. A csökkenés nem meglepő, hiszen már évek óta esedékes volt a létesítmény teljes körű felújítása, s nyilván ezt a fürdőzők is észrevették.

A lent megtekinthető videón elhangzik, hogy már elkészült az új Aquaticum strandfürdő látványterve. Állítólag nagyon jól sikerült és igazi kuriózumnak fog számítani. Pár héten belül a nagyközönségnek is megmutatják a terveket, s megláthatjuk, hogy tényleg így van-e.

DehirVége lesz a retróstrandnak