• Kiderült, hogy mikor nyit a Csornai Termálfürdő, ahol az ország egyik legmagasabb ásványianyag-tartalmú termálvize található.

  • Jó néhány program, koncert lesz idén a fürdővel szomszédos kempingben.

Elvégezzük a szükséges javításokat és karbantartásokat az épületeken, felújítjuk a zöldterületet, felkészítjük a medencéket a víz fogadására – sorolta a Kisalföld napilap megkeresésére a Csornai Termálfürdő üzemeltetője, hogy milyen tennivalóik adódnak még a szezonkezdet előtt.

A termálfürdőt idén várhatóan június első napjaiban nyitják meg – a pontos dátum nyilván az időjárás függvénye is.

Idei újdonság lesz, hogy a fürdővel szomszédos kemping hasznosítása terén együttműködnek egy vállalkozóval, aki programokat, koncerteket szervez a kempingbe. Így idén például tizedik alkalommal tartják meg Csornán a Veréb Fesztivált.

Az első kempinges koncert pedig még a strandfürdő nyitása előtt, május 6-án lesz, amikor Korda György, Balázs Klári és Csepregi Éva fog fellépni. Szeptember elejéig összesen hét nagykoncertet tartanak a kemping területén.

Csornai TermálfürdőCsornán 1973 óta működik a szezonális termálstrand. Egy időben a termálkút tulajdonosával nem volt zökkenőmentes a helyi önkormányzat együttműködése, ezért 2009-től kezdve három éven át zárva volt a termálfürdőt. 2012 óta viszont már minden nyáron várják a fürdővendégeket.

Csornai TermálfürdőCsornán egyébként meglehetősen kedvező összetételű termálvíz tör a felszínre. Korábbi összeállításunk szerint a csornai ott van az ország legmagasabb ásványianyag-tartalmú termálvizei között.

A fürdő idei jegyárai még nem ismertek, tavaly a teljes árú jegy 1200 forintba, a diák és nyugdíjas belépő pedig kereken 1000 forintba került.