• 15 medence áll majd a vendégek rendelkezésére a debreceni Aquaticum strandfürdőben.

  • Az egyik medence próbaüzeméről már egy videót is posztolt a polgármester.

Egy videót mutatott be tegnap Papp László, Debrecen polgármestere (a cikk végén megnézhetik). Ezen a felújítás, illetve átépítés alatt álló Aquaticum strandfürdő hullámmedencéje látható működés közben. Egyelőre nyilván csak tesztelik a rendszert, de ez is mutatja, hogy szépen halad a fürdő építése.

Az eredeti tervek szerint egyébként májusi nyitással számoltak, amit a koronavírusos járványhelyzet felülírt. Most viszont azért egyre inkább sanszosnak tűnik, hogy ha korlátozásokkal is, de a nyár folyamán az Aquaticum Strandfürdőt is átadhatják. Erre utal a polgármester is, amikor azt írja a hullámmedence kapcsán: “a nyár nem múlhat el anélkül, hogy kipróbáljuk”.

A fejlesztésnek köszönhetően a szezonálisan üzemelő strandfürdő területe kétezer négyzetméterrel nő és eléri majd az 5700 négyzetmétert. Összesen 15 medence áll majd a fürdőzők rendelkezésére.

Az északi oldalról indulva az első nagy medenceterület a gyermekeké lesz. Az 1900 négyzetméteres gyermekmedence több részből áll: gyerekpancsolót, gyermek kalandmedencét, spray parkot és családi csúszdát is kialakítanak. Azaz igazi gyerekbarát fürdő épül.

A korábbi strand egyik legkedveltebb élményeleme is újjáéled: az említett, két méter mély hullámmedence. A hullámmedence másik végében egy szabadtéri színpad létesül, amely koncerteknek, színházi előadásoknak is helyt adó közösségi tér lesz.

Nagyerdei Aquaticum Strandfürdő látványterv

A gyermekmedencék után egy úgynevezett lassú folyó épül; az 1,2 méter mély sodrómedencében fürdőzők úgy érezhetik magukat, mintha valóban folyóban úsznának.

Az új nagyerdei strand jelképe a 12 méter magas, háromszintes központi épület lesz. A felszín alatt öltözőket és szociális helyiségeket helyeznek el. Ide leérve egy középfolyosós rendszerű térbe érkezünk, amelyről az öltöző és szekrénysorok váltakozva nyílnak.

A medenceszinten gyógymedence, tanmedence, sportmedence, relaxációs medence és felnőtt kalandmedence is a vendégek rendelkezésére áll. A fürdőzők négy csúszdából választhatnak az aquaparkon belül: UFÓ, zárt testcsúszda, gumigyűrűs csúszda és gumigyűrűs gömbcsúszda. Lesz egy négyméteres medence is, ahová 1 méterről, 3 méterről és 4,7 méterről is be lehet ugrani.

​A központi épülettől déli irányba létesül még két gyógymedence, amely elsősorban az idősebbeknek nyújtanak felüdülést. A különböző hőfokú medencékben hátmasszírozók és nyakzuhanyok is helyet kapnak.