• Várhatóan pár nappal a korábban beharangozott időpont előtt átadják a termálfürdőt.

  • Így már a november elsejei hosszú hétvégén is érdemes lesz ellátogatni a Júlia Fürdőbe.

„1986-tól járok ide rendszeresen, télen szinte minden nap. Szaunázni szoktam, korábban úsztam,  jártam masszázsra. Örülünk, hogy készen van, mert ezt a fürdőt szeretjük a legjobban. Itt van egy törzsgárda, akik már közel 40 éve idejárnak” – a nyíregyházi Júlia Fürdő egyik törzsvendége nyilatkozta ezt a helyi televíziónak a termálfürdő hamarosan véget érő felújítása kapcsán.

Péntek délelőtt ugyanis bejárást tartottak a Júlia Fürdőben, amit a rekonstrukció miatt még a nyár elején zártak be, viszont az üzemszünet a nem várt többletfeladatok következtében az eredetileg tervezettnél tovább tartott. Az 1972-ben megnyitott termálfürdőhöz 1982-ben hozzáépített uszodatér jelentett főleg plusz feladatokat, ezen belül is a tetőszerkezettel adódtak gondok, amit teljesen fel kellett újítani. Emiatt az energetikai korszerűsítésnek indult munkálatokból egy komplex felújítás kerekedett.

Új csempéket kapott a fedett úszómedence, a kültéri medencéket is újraburkolták és nyakzuhanyokkal szerelték fel. Korábban sokan panaszkodtak, hogy kicsit csúszós a termálvilág járóburkolata, amit szintén lecseréltek egy korszerűbb, érdesebb felületre, így biztonságosabbá válik a medencék körüli közlekedés.

Cserélték a nyílászárókat, hőszigetelték a tetőt és a homlokzatot, valamint egy napelemrendszert is építettek.  Minderre 189 millió forint támogatást nyert a fürdőt, amit a többletmunkák miatt további 100 millió forinttal kellett kiegészíteni.

Az ősz elején még november 3-i nyitásról számolt be a Júlia Fürdő üzemeltetője, viszont a legfrissebb információk szerint már október 31-én birtokba veheti a közönség a megújult termálfürdőt. Ez jó hír, hiszen így a november 1-jei hosszú hétvégén is minden bizonnyal sokan felkeresik a kedvező jegyárairól ismert nyíregyházi fürdőt.

Itt megnézheti a Nyíregyházi Televízió tudósítását a mai fürdőbejárásról: