• A Dunakanyarban található hangulatos termálfürdő megérett a felújításra.

  • A tulajdonos önkormányzat szeretné, ha egy nagyobb volumenű fejlesztés valósulna meg a fürdőben.

Idén már történt egy fejlesztés a Leányfalui Termálfürdőben, ugyanis felújították az 50 méteres úszómedencét. Az egész évben üzemelő medence modernizációjával kapcsolatos beruházás értéke megközelítette az 50 millió forintot.

Ugyanakkor a termálfürdő egészét illetően a következő években ennél is jelentősebb fejlesztés várható. A lassan 50 éve megnyitott fürdőben ugyanis egy 250 millió forintos beruházást terveznek. Az ezzel kapcsolatos koncepciót Lukács Péter építész készítette el, s jelenleg a lakosság visszajelzéseit várják, hogy véglegesíthessék a fürdőfejlesztés irányait.

A YouTube-on is közzétett látványterv szerint teljesen megújulna a főépület, a vendéglátóegységek egy része is ebbe költözne át. A medencék köre pedig jacuzzival és egy csúszdás élménymedencével bővülne. Mindezeknek a megvalósítása szakaszosan fog történni, azaz a fejlesztések alatt a fürdő mindenképpen üzemelni fog.

A Leányfalui Termálfürdő 1972-ben nyitotta meg a kapuit. A fürdő vize gyógyvíz minősítéssel is rendelkezik. A medencék közül a téli időszakban is üzemel a már említett úszómedence, valamint a termálvizes élménymedence, a gyógymedence és a tanmedence.

A fürdőt működtető – önkormányzati tulajdonú – társaság az elmúlt évben 211 millió forint nettó árbevétel mellett 6,3 millió forint adózott eredményt ért el.