• Az eredeti tervek szerint már megnyitották volna a termálfürdőt, de a tetőszerkezettel adódtak nem várt feladatok.

  • November elejére ígérik a nyitást.

A nyíregyházi Júlia Fürdőt ellátó termálkutat 1968-ban fúrták, maga a fürdő pedig 1972-ben, azaz 46 évvel ezelőtt nyitotta meg a kapuit. Azért kapta a Júlia nevet a fürdő, mert a korábban itt működő malom is ezt az elnevezést viselte. A malom pedig az 1800-as évek végén azért lett Júlia, mert az építtetője a lányáról nevezte el.

Felújítás miatt még június 11-én zárta be a kapuit a fürdő. A létesítményben alapvetően energetikai korszerűsítés zajlik, amire egy pályázati forrás teremtette meg a lehetőséget, viszont ehhez kapcsolódva egyéb korszerűsítési munkákat is elvégeznek. Így a nyílászárók cseréje mellett új burkolatot kapnak a beltéri és a szabadtéri medencék is. Ezen felül süllyesztett lábmosókat alakítanak ki, a szauna komplett felújítására is sor kerül, valamint a főbejáratnál nagyobb lesz a biciklitároló.

Júlia Fürdő NyíregyházaKorábban szeptember közepére ígérték a felújított fürdő megnyitását, azonban nem várt hibák adódtak a tetőszerkezetnél. Ezek közé tartozott, hogy az eredeti terveken ugyan nem szerepelt, de mint kiderült, a fürdő építése során 50 tonna salakot hordtak fel a tetőre, ami az évek során betonszilárdságúvá tömörült. Ezt el kellett bontani, elszállítani, valamint egy új réteg kialakítására volt szükség.

Az ígéretek szerint azért nem húzódik el vészesen a felújítás, a munkákkal október végére elkészülnek és november elején nyithatják meg újra a Júlia Fürdőt.

A Nyíregyházi Televízió friss felvételeit itt nézhetik meg a fürdő felújításáról: