• Eredményesen zárult a Végardó Fürdő bővítésének tervezési munkáira kiírt közbeszerzési eljárás.

  • Hamarosan 3,5 milliárd forint értékű fejlesztés valósulhat meg Sárospatakon.

Az elmúlt évben jelentős állami támogatást kapott a sárospataki Végardó Fürdő egy új fedett fürdőegység kialakítására. A 3,5 milliárd forint értékű beruházás révén új medencékkel, valamint gyógyászati részleggel bővül a termálfürdő kínálata.

Tavasszal írták ki az építészeti tervezési szolgáltatásokra szóló közbeszerzést. Az új fürdőépület első ütemének engedélyezési és kiviteli terveit még 2018-19-ben a Sáth és Társa Építésziroda készítette el. A mostani feladat a fürdőkomplexum második ütemének megtervezése, valamint az első ütemben készült tervek és költségvetések továbbfejlesztése, kiegészítése, aktualizálása.

Időközben megszületett a közbeszerzési eljárás eredménye. Ez alapján ketten pályáztak a munkára: a budapesti Perfektum Építész Kft., valamint a mezőkövesdi székhelyű  Sáth és Társa Kft., közülük az utóbbi bizonyult a nyertes ajánlattevőnek. A tervek elkészítésére 90 munkanap áll rendelkezésre.

A pályázati kiírás szerint egész jelentős fürdőfejlesztésről van szó. Az új épületrészt az első ütemben már megtervezett épület bővítményeként kell megtervezni. A két épületnek a megvalósulás után egységes egészként működő intézményt kell alkotnia.

A kiírás a medencék számára is javaslatot tesz. A beltéri részen egy 35 Celsius-fokos ülőmedence élményelemekkel (nyakzuhany, buzgár, derékmasszírozó), egy 32 Celsius-fokos medence (maximum 120 cm mélységű), egy 38-40 Celsius-fokos ülőmedence, egy 36-38 Celsius-fokos vizű pezsgőmedence továbbá egy súlyfürdő medence (34-35 Celsius-fokos) kaphat helyet.

Kültéren három új medence lenne a javaslat szerint: 31-32 Celsius-fokos és 38-40 Celsius-fokos vizű ülőmedencék, továbbá egy 26-28 Celsius fokos úszómedence (100-150 cm mélységű).

Sárospatak fedett termálfürdőA Végardó Fürdő az elképzelések szerint a következő gyógyászati szolgáltatásokat biztosítaná majd a vendégeknek: gyógyvizes gyógymedence, súlyfürdő, tangentor, víz alatti gyógytorna, 18 év alattiak gyógyúszása. Mindezeken felül száraz csoportos és egyéni torna, orvosi gyógymasszázs és elektroterápiás kezelések is a fürdőgyógyászati részleg szolgáltatásai közé tartoznának.