• 2018 és 2020 után idén sem nyitják meg a Letenyei Termálfürdőt, valamint a hozzá kapcsolódó kempinget.

  • Megint hasonló okokból marad zárva a fürdő, mint az elmúlt esztendőben.

A Zala megyében található Letenyén még 2003-ban adták át a szezonálisan működő termálfürdőt. A vendégek számára nagymedence, ülőmedence, gyermekmedence és tanmedence jelenti a választékot. A fürdőhöz kemping is kapcsolódik, de a környékbeliek is megkedvelték a fürdőt, ami igen kedvező árakon látogatható. Már amikor meg tudják nyitni, ugyanis az idei lesz zsinórban a második év, amikor zárva marad a letenyei fürdő.

Egy szezon még a pandémia előtt is kimaradt. A 2017-18-as téli időjárás ugyanis olyannyira megrongálta a medencék szerkezetét, hogy 2018-ban nem üzemelt a fürdő. A hibákat a 2019-es strandidényre kijavították, így akkor újra megnyithattak. Az elmúlt évben az önkormányzat a csökkenő bevételeivel, valamint a járványhelyzet miatti bizonytalanságokkal, továbbá a nyitással kapcsolatos extra költségekkel indokolta azt, hogy 2020-ban zárva marad a termálfürdő és a kemping is. Azt remélték, hogy 2021-ben már nyithatnak, de nem így lett.

A Letenye Média értesülése szerint ugyanis a vendégek idén sem vehetik birtokba a termálfürdőt, valamint a kempinget. Az okok nagyon hasonlóak a tavalyihoz. A település vezetőinek még tavasszal kellett dönteniük arról, hogy megnyitják-e a fürdőt. Akkor még nem látszódott tisztán, hogy mennyire enyhül nyárra a járványhelyzet. Viszont a védettségi igazolvány szükségessége miatt úgy kalkuláltak, hogy várhatóan kevesebb vendégük lesz, ami miatt deficites lenne a termálfürdő üzemeltetése.

Letenyei termálfürdőJelenleg viszont nagy költekezést nem engedhet meg magának a település… Azt remélik, hogy 2022-ben már tényleg megnyithatják a Letenyei Termálfürdő és Kempinget.