• A tavalyinál egy hónappal korábban nyit újra a jászapáti Tölgyes Strandfürdő, illetve a megszokott időben a Jászárokszállási Termálfürdő.

  • A fürdőkezelések is újra elérhetők lesznek Jászapátiban.

Múlt héten írtuk, hogy már elindult az idei strandszezon a Jászszentandrás Termálfürdő és Kempingben. Egyelőre termálmedencéből, jacuzziból és szaunából áll a választék, s most még mindössze 1700 forintba kerül a belépő.

Jövő héten pedig újabb két jászsági termálfürdő is megnyitja a kapuit. Általában május elsején indul a strandidény a Jászárokszállási Termálfürdőben, s ez így lesz idén is, azaz jövő szerdán nyitnak. A hárommedencés fürdő a májusi előszezonban hétfőnként nincs nyitva, keddtől vasárnapig 10 és 19 óra között várják a vendégeket.

Május 5-én, jövő vasárnap nyitják meg a jászapáti Tölgyes Strandfürdőt. Egyébként tavaly csak június 5-én nyitottak, azaz most pont egy hónappal korábban indítják a szezont. Az első időszakban 10 és 18 óra között tartanak nyitva és egyelőre még a tavalyi jegyárak lesznek érvényben. Azaz a felnőtt napijegy 2400 forintba, a diák és nyugdíjas belépő 2000 forintba kerül.

Tavaly nem voltak elérhetők a társadalombiztosítás által támogatott fürdőkezelések Jászapátiban. Idén azonban ezek újraindulnak, így medencefürdőt, orvosi gyógymasszázst, iszapkezelést és víz alatti csoportos gyógytornát is igénybe lehet majd venni.

Jászapáti termálfürdő

Amikor a főszezonban minden medence elérhető lesz, akkor majd gyógymedencéből, termálmedencéből, körmedencéből, úszómedencéből, gyermekmedencéből és tanmedencéből áll a választék. Valamint egy kisebb csúszdaparkjuk is van, amit még 2021-ben adtak át.

A jászapáti fürdő termálvize 2002-ben kapott gyógyvíz minősítést. Annak idején az orvosi vizsgálatok során csípő- és térdízületi artrózis esetén igazolták a víz gyógyhatását. Ezen felül a jászapáti gyógyvíz a más ízületek degeneratív elváltozásaival járó fájdalmakat is eredményesen csökkentheti. Sőt, alkalmas a mozgásszervi betegségekkel járó panaszok enyhítésére, baleseti és műtéti utókezelésre, továbbá rekreációra is.

Jászapáti Tölgyes Strandfürdő

Jövő héten nyit egy olcsóbb hajdúsági gyógyfürdő is. Itt olvashat róluk.