• Több fürdőben kedvezményes napijegyet vásárolhatnak a mozgáskorlátozottak.

  • Az erre vonatkozó szabályok és kedvezmények fürdőnként eltérőek.

Néhány hazai termálfürdő kedvezményes belépőjegyet kínál a mozgáskorlátozott vendégek számára. A kedvezmény mértéke terén elég nagy a szórás: akad ahol jelképes az árengedmény, máshol a mozgássérültek számára harmadáron biztosítják a belépést.

Arra is találni példát, hogy külön jegyet biztosítanak a kerekesszékkel és kerekesszék nélkül érkező mozgáskorlátozott vendégeknek. Egyes fürdőkben pedig a kísérő személy számára is ingyenes, vagy éppen kedvezményes a belépés.

Algyő: a Borbála Gyógyfürdő a mozgássérültek számára 480 forintért kínál belépőt. Ez elég jelentős kedvezmény, hiszen teljes áron 1550 forint a napijegy.

Cegléd: a napijegyek és délutáni belépők esetében is elérhető kedvezményes jegy a Ceglédi Gyógyfürdőben. Ezt a nyugdíjasok és diákok mellett rokkant és fogyatékkal élő személyek is megvásárolhatják. A kedvezményes napijegy 1400 forintba kerül, a 16 óra utáni délutáni jegy ára pedig 1100 forint.

Hódmezővásárhely: a város fürdőjében a mozgássérültek számára 1150 forint a napijegy, 17 óra után pedig 860 forintért válthatnak délutáni belépőt.

Kehidakustány: mozgássérült igazolvánnyal rendelkezőknek a Kehida Termál 18 év alatt ingyenes belépést biztosít, 18 év felett pedig 20 százalékos kedvezményt nyújtanak a jegyárakból. Ez a zöld és a fehér zónás belépőkre vonatkozik, a piros zónára nem.

Makó: a Hagymatikum fürdő a Mozgáskorlátozottak Csongrád Megyei Egyesülete tagjainak hétköznapokon 30 százalékos kedvezményt biztosít a jegyárakból. A bejáratnál ehhez fel kell mutatni az arcképes tagsági igazolványt.

Mosonmagyaróvár: a Flexum Thermal & Spa a mozgáskorlátozottak számára 2100 forintért kínál napi belépőt. Kerekesszékes mozgáskorlátozottaknak ugyanez 1500 forintba kerül, ráadásul ez a jegy már magában foglalja 1 fő kísérő belépőjét és az ingyenes parkolást is.

Szeged: az Anna Fürdőben a fogyatékkal élő személyek és kísérőjük részére 50 százalékos kedvezményt biztosítanak a belépők árából. A fogyatékos vendégek a kedvezményre a fogyatékosságukat tanúsító igazolvány (MEOSZ, SINOSZ, MVGYOSZ, ÉFOESZ, SVOE tagsági igazolvány vagy MÁK hatósági igazolvány) felmutatása után jogosultak. A súlyosan mozgáskorlátozott és súlyosan látássérült vendégek csak kísérővel látogathatják a fürdőt.

Tiszakécske: a Barack Gyógy- és Élményfürdőben a nyugdíjas belépőt (2200 forint) a 62 év felettiek mellett a rokkant igazolvánnyal rendelkezők is megvásárolhatják.

Túrkeve: idén augusztus óta a mozgássérültek diák/nyugdíjas jegyáron válthatnak belépőt a Túrkeve Termálfürdőbe, ráadásul 1 fő kísérő is megkapja ezt a kedvezményt. A diák/nyugdíjas napijegy ára 2200 forint.

Zalaszentgrót: a már egész évben nyitva tartó Zalaszentgróti Termálfürdőbe a mozgáskorlátozottak féláron, 1300 forintért válthatnak napi belépőt.

További fürdős híreket és információkat olvashat ide kattintva.