• Erős nyári szezont tudhat maga mögött Sárvár.

  • A vendégforgalmi adatok sok esetben még a 2019-es rekordév eredményeit is felülmúlták, így a sárvári szolgáltatók pótolni tudták a pandémia miatt kieső bevételek egy részét.

A 2021-es sárvári turisztikai szezonról olvasható egy érdekes összeállítás a város honlapján. Ebből kiderült, hogy idén a július, augusztus, szeptember, október hónapokat nézve a 2019-es rekordévhez képest a belföldi vendégszám jelentősen nőtt.

A szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák számban is egy körülbelül 10-15 százalékos növekedés volt tapasztalható. Nem mellesleg – ami gazdaságilag egy nagyon fontos szempont – a kereskedelmi szálláshelyek bruttó árbevétele is nagyot ugrott a 2019-es, illetve nyilván a 2020-as csonka évhez képest.

A statisztikákból jól látszik, hogy júniusban még kicsit óvatosan indultak útnak a turisták, a szezon második felében azonban már nemcsak megközelítette, hanem túl is szárnyalta a vendégforgalom a járvány előtti évet: 2021 augusztusában például 93 ezer vendégéjszakát regisztráltak Sárváron, amely a 2019-es rekordév adatait 10 százalékkal haladta meg. A kereskedelmi szálláshelyek összes bruttó árbevétele július és szeptember között 2 milliárd 182 ezer forint volt, ami több mint 20 százalékos növekedést jelent mind 2020-hoz, mind 2019-hez képest.

Nagyon kedvező trendnek tűnik, hogy kitolódott a szezon. Míg a korábbi években augusztus 20-a után csökkent a Sárvárra látogatók száma, addig idén növekedés volt tapasztalható. Nagyon jó számokat hozott az augusztus vége, a szeptember és az október hónap is.

Az előrejelzések is kecsegtetőek. Novemberben természetesen visszafogottabb vendégforgalmon várható, a december azonban ismét felívelést hozhat, amennyiben a járványhelyzet engedi.

Sárvári Termálfürdő