• Néhány termálfürdőbe egy-egy webkamera révén is bekukkanthatunk.

  • Praktikus haszna is lehet, marketingeszköznek is jó, mégis viszonylag kevés fürdő alkalmazza.

Sokan szeretnek ránézni a különféle turisztikai célpontokon kihelyezett webkamerákra. Olykor ezek egész szép látképet adnak, de akár praktikus funkciója is lehet annak, ha megnézhetjük, hogy az úti célunknál mennyien vannak, vagy éppen milyen az időjárás.

Jó néhány fürdő is él ezzel a lehetőséggel, bár azért messze nem a nagy részük. Pedig marketingeszközként is felfogható a kamerák kihelyezése. Ráadásul az egyik leglátogatottabb hazai weboldal, az Időkép a webkamerás gyűjtőoldalára is kihelyezi az élőképet, amennyiben ráfogható, hogy van némi meteorológiai relevanciája.

A kamera révén potenciálisan elérhető közönséghez viszonyítva szinte filléres költségből megoldható egy élő online közvetítés. 60-70 ezer forintért már HD minőségű képet adó kamera kapható, de még a legdrágább eszközök is megvásárolhatók 100 ezer forint alatt.

Érdemi fenntartási költség csak akkor merül fel, ha az áramellátást és az internetkapcsolatot külön kell megoldani, például egy erdei kilátónál. Viszont ha az adott fürdőben van vezeték nélküli internetkapcsolat, akkor gyakorlatilag nincs extra költség, hiszen a Wifi-hálózatra minden gond nélkül felcsatlakoznak a legújabb kamerák.

A lenti linkekre kattintva megnézheti az fürdős webkamerák élőképét:

Igali Gyógyfürdő webkamerája

Ez a fürdő amúgy is az egyik kedvencünk, ráadásul a jellegzetes szabadtéri gyógymedencéjüknél már régóta működik egy kamera. Ezen élőben megnézhetjük, hogy az ikermedencének éppen melyik felét töltötték fel gyógyvízzel.

Igal Gyógyfürdő webkameraSárvári Gyógy- és Wellnessfürdő webkamerája

Sárváron már régebben is voltak webkamerák a fürdőben, de azok egy idő után eléggé rossz képet adtak. Pár hónapja (?) ezért újítottak és egész jó minőségben követhetjük, hogy éppen mi történik a kiúszós termálmedencéjüknél.

Sárvár fürdő webkameraDemjéni Termáltó webkamerája

Ennek is nagyon jó képe van. Még azt is elolvashatjuk, hogy a tájékoztató táblán milyen vízhőfokot jeleznek (per pillanat tófürdő vize 32, fürdőházé 38 Celsius-fok).

Demjén Termáltó webkameraAqua Barbara termálfürdő webkamerája

A pusztaszentlászlói termálfürdőt hosszú évek zárvatartása után nemrég nyitották meg újra. A kamerát azonban még a zárvatartás idején sem kapcsolták le. Az élőképükön az úszómedencéjüket láthatjuk.

Aqua Barbara webkameraLeányfalui Termálfürdő webkamerája

A kedvelt Pest megyei termálstrandnak is van egy webkamerája. Ezen a korábbi hetek felvételeit is visszakereshetjük, így utólag akár magunkat is megnézhetjük, amint éppen a strandolunk.

Leányfalu fürdő webkamera