• Elképzelhető, hogy már decemberre elkészül a legújabb miskolctapolcai fürdő kivitelezése.

  • Azonban ez nem azt jelenti, hogy a fürdőzők egyből birtokba vehetik az Ellipsum élményfürdőt.

2015 tavaszán adták át a felújított Miskolctapolca Strandfürdőt, s már akkor lehetett tudni, hogy egy második fürdőfejlesztési ütemet is terveznek a strandhoz kapcsolódóan. A nyolc beltéri és két kültéri medencét magában foglaló új fürdő építése végül tavaly májusban kezdődött el.

Az elmúlt hónapokban új nevet is kerestek a fürdőkomplexumnak, hiszen a „strandfürdő” elnevezés idejétmúlttá válik. Végül egy szavazás alapján az Ellipsum élményfürdő nevet kapta a leendő létesítmény. A név amúgy onnan ered, hogy öt, ellipszis formájú épületből áll a komplexum.

Sokakat foglalkoztat, hogy mikor vehetik birtokba a vendégek a családi élményfürdőt. Többek között ezt is megkérdezte a Borsod24 abban a videóinterjú sorozatban, amit Veres Pállal, Miskolc polgármesterével készítettek. A városvezető ebben elmondta, hogy a kivitelezőnek 2021 januárjáig kell befejeznie az építkezést, azonban jelezték, hogy jól haladnak a munkával, így akár decemberi átadás is elképzelhető.

Ugyanakkor ez nem azt jelenti, hogy a fürdőzők decemberben egyből indulhatnak is az Ellipsum élményfürdőbe, hiszen az átadást a műszaki átvétel, a terheléses próbaüzem, majd az engedélyeztetés követi. A miheztartás végett Veres Pál elmondta, hogy amikor a pandémia első hulláma után újranyitották a meglévő fürdőiket, azoknak az engedélyeztetése, beüzemelése 3-4 hetet vett igénybe. Egy új fürdőnél pedig az esetleg felmerülő problémák miatt ez jóval hosszabb idő is lehet, akár hónapokig eltarthat.

Miskolctapolca új fürdőAzt hangsúlyozta a miskolci polgármester, hogy minél előbb szeretnék megnyitni az új élményfürdőt, hiszen ez az érdekük, de pontos dátumot jelenleg nem tud mondani. „Valamikor a télen, vagy kora tavasszal” – említette végül, hogy nagyjából mikor lehet realitása az Ellipsum nyitásának.

Veres Pál megemlítette, hogy felmerült a fürdő működtetésének a pályáztatása. Végül azonban úgy döntöttek, hogy az önkormányzat tulajdonában lévő – a Barlangfürdőt, strandfürdőt és a Selyemréti fürdőt is működtető – Miskolci Fürdők Kft. fogja elindítani és üzemeltetni az Ellipsum élményfürdőt. A működés első éve után pedig újra megvizsgálják ezt a kérdést.