• Egészen eltérő jellegű fürdőkről van szó, de mindkettő kedvező áron látogatható.

  • Az egyik helyen 1800, a másikon 1400 forint a napi belépő.

A dunántúli megyék közül Somogy különösen jól el van látva termálfürdőkkel. Ráadásul ezen belül több fürdő is igen kedvező jegyárakkal dolgozik. Egy korábbi összeállításunkban ennek kapcsán már emlegettük a Nagyatádon, valamint a Csokonyavisontán található gyógyfürdőket. Mindkettő jó választás a kedvező ár-érték arányú fürdőket keresőknek.

Azonban, akik olcsón szeretnének gyógyvízben fürödni, további lehetőségeket is találhatnak Somogy megyében. Az egyik egy kisebb, kicsit retrós, de egész évben üzemelő fürdő, a másik egy nagyobb fürdőkomplexumnak a gyógyfürdő részlege.

Az első tippünk a Fonyód közelében lévő Buzsák község, amelynek csisztapusztai településrészén található Csiszta Fürdő. A nagybereki fürdő az 1950-es évek óta üzemel, a gyógymedencéiket 36 és 40 Celsius-fok közötti vízzel töltik és egy kis fedett részleggel is rendelkeznek.

Jelenleg a napi belépőjegy ára 1800 forint, de 1000 forintért délutáni belépőt is lehet váltani. A Csiszta Fürdő december eleje és április eleje között csak 12 órakor nyit, s majd abban az időszakban a délutáni belépő áráért látogatható a termálfürdő. Nyugdíjas belépőjük ugyan nincs, de egy 10 napos bérlettel (15 ezer forint) még lehet faragni az árból, illetve a helyi lakosoknak és a 10 fő feletti csoportoknak is adnak kedvezményt.

Buzsák Csiszta FürdőA másik tippünk Kaposváron található, az ottani Virágfürdő nevet viselő fürdőkomplexumról van szó. Az ilyen nagyobb fürdőket az ember már ránézésre is drágábbnak gondolja, ugyanakkor a Virágfürdő több részleget foglal magában: élményfürdőt, strandfürdőt, uszodát és gyógyfürdőt. Márpedig, akik kifejezetten gyógyvizes medencéket keresnek, azoknak elegendő a komplexum gyógyfürdőjébe jegyet váltani. Itt 34, 36 és 38 Celsius-fokos, jódos-brómos gyógyvízzel töltött medencék jelentik a választékot.

Kaposvári termálfürdőA kaposvári gyógyfürdőbe egy egész napos belépő mindössze 1400 forintba kerül, délutánonként (15 órától) ugyanez 1100 forint. A nyugdíjasoknak és a diákoknak ennél olcsóbb belépőt is kínálnak: számukra a napijegy 1100 forint, a délutáni belépő pedig 900 forint. Egy 10 alkalmas felnőtt bérlet 12 600 forint, nyugdíjasoknak 9900 forint, azaz utóbbival egy fürdőlátogatás költsége 1000 forint alá szorítható.