• Október 5-én nem érdemes ellátogatni a komáromi Brigetio Gyógyfürdőbe, a mezőkövesdi Zsóry Fürdő pedig egy hétig zárva lesz.

  • Bezárt már a pacséri termáltó is.

Az év hátralevő részében az őszi tanítási szünet és a karácsonyi időszak kivételével nyugodtabb időszak elé néznek a termálfürdők. Ilyenkor többnyire nincs zavaróan nagy tömeg, viszont sok fürdő pont ezért októberre, novemberre időzíti a karbantartásait. Előfordul, hogy egyes medencéket, vagy akár az egész fürdőt is zárva tartják néhány napig. Összegyűjtöttünk ennek kapcsán néhány tudnivalót a következő időszakra.

 

Zsóry Gyógyfürdő

Zárva tartó fürdők:

Brigetio Gyógyfürdő – Komárom: október 5-én hétfőn zárva lesz a fürdő. Ugyanakkor a nyitás előtti bérlettel rendelkező vendégek a fedett uszodát 9 óráig még igénybe vehetik.

Zsóry Gyógyfürdő – Mezőkövesd: karbantartás miatt október 5. és 11. között, azaz egész héten zárva lesz a fürdő!

Pacséri Gyógyfürdő: idén már sokszor írtunk a lila vizű vajdasági gyógyfürdőről. Nos, a különleges termáltóhoz már senki ne induljon el, ugyanis október elseje óta zárva van a fürdő.

 

Pacsér termáltó

Zárva tartó medencék:

– Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdő: a Parkfürdő 50 méteres versenymedencéjét lefedik sátorral, emiatt október 12-ig nem üzemel.

Virágfürdő – Kaposvár: vízcsere miatt október 5. és 15. között nem üzemel az élményfürdő részleg. A Virágfürdő többi egysége azonban ebben az időszakban is látogatható.

Hagymatikum – Makó: október elseje óta zárva van a strandfürdői rész a 33-as úszómedence kivételével.

Martfűi Termálfürdő: a Honvéd Sportegyesület úszó szakosztálya tart edzéseket a fürdőben október 9-ig. Emiatt 8 és 10, valamint 16 és 18 óra között az úszómedence nem használható.