• 2011 őszén zárták be a fürdőt és azóta többször is felröppentek hírek az újranyitásról.

  • Most egy 123 szobás szállodával kibővülve nyitják meg a termálfürdőt.

  • Megnéztük a jegyárakat is.

A Turizmus Online értesülése szerint június 11-én megnyitja kapuit a körmendi MJUS World Resort & Termal Park nevű fürdő és szállodakomplexum. Ez azt jelenti, hogy közel öt évnyi szünet után látogatható újra a létesítmény fürdőrészlege. A termálfürdőt 2010-ben adták át, de már akkoriban azt tervezték, hogy később egy szállodát is építenek mellé. Az akkori hírek szerint azonban az olasz tulajdonos nem jutott elegendő hitelhez, így a hotel felépítését el kellett halasztani. Emiatt viszont 2011 őszén kénytelenek voltak bezárni a MJUS fürdőt.

Azóta többször is szárnyra kaptak hírek a fürdő újbóli megnyitásáról. Tavaly februárban írtunk arról, hogy munkások dolgoznak a fürdő területén, amit állítólag 2015 nyarára meg is nyitottak volna. Azonban tavaly nyáron nem a nyitást jelentették be, hanem azt, hogy megépítik a várva várt 123 szobás szállodát. A Nyugat.hu akkoriban azt írta, hogy 10 milliárd forintos beruházásból valósítják meg az új hotelt és a fürdő bővítését.

Termálfürdő KörmendA MJUS Facebook oldalán a legfrissebb posztokban munkatársakat keresnek a szállodába, a magyar nyelvű információkkal még csak részben feltöltött weboldalukon viszont már szerepeltetik a június 11-i nyitást.

A fürdőrészlegbe szóló belépőjegyek árait még csak euróban adták meg. Ez alapján egy felnőtt napijegy 14 euróba (kb. 4400 forint), a nyugdíjas belépőjegy 7 euróba (kb. 2200 forint), a gyerekjegy pedig 6 euróba (kb. 1900 forint) fog kerülni a – beruházás keretében fedett résszel is bővült – fürdőbe.

Néhány hete megnyitott a Zalaszentgróti Termálfürdő is. Az erről szóló cikkünket ide kattintva olvashatja.