• Már várja a vendégeket a Zalaszentgróti Termálfürdő és szeptember végéig nyitva is lesz.

  • Próbaképpen kiadták az üzemeltetést, hátha így üzletileg jobban teljesít a fürdő.

A zalaszentgróti képviselő-testület április végén tartott ülésén arról döntöttek, hogy egy külső céget bíznak meg a termálfürdő működtetésével. Az ülés jegyzőkönyve szerint az idei évre szóló megállapodást alapvetően próbának szánják Zalaszentgróton. Azt remélik ugyanis, hogy a fürdőüzemeltetésben járatosabb cég hatékonyabban tudja működtetni a termálfürdőt. A mostani – rövidtávú – megállapodással pedig megbizonyosodhatnak arról, hogy miként működik ez a gyakorlatban.

A fő problémát ugyanis az jelenti, hogy a termálfürdő veszteséget termel, ezért is vált szükségessé jó néhány évvel ezelőtt az egész éves működtetés helyett a szezonális üzemeltetés bevezetése. A mostani megállapodás értelmében az önkormányzati tulajdonú Szentgróti Víz és Fürdő Kft. alvállalkozója lesz a Cattani Partner Kft. nevű cég, amely az április utolsó napjaiban megnyitott fürdőt idén szeptember 30-ig fogja üzemeltetni. A Cattani Partner weboldala szerint az esztergomi, a tamási és a zalaegerszegi fürdő üzemeltetésével foglalkoznak, így a zalaszentgróti lesz a negyedik ilyen létesítményük.

Zalaszentgróti TermálfürdőA képviselő-testületi ülésen elhangzottak szerint egyébként a jövőre vonatkozóan is külső üzemeltető, vagy befektető bevonásában gondolkoznak Zalaszentgróton. „A fürdő akkor tudna igazán jól működni, ha megjelenne a magántőke, csak így lehetne fejleszteni. Az elkövetkezendőkben nem látok arra esélyt, hogy a fürdőt pályázati eszközökből fejleszteni tudjuk” – mondta az ülésen Baracskai József polgármester. Egy képviselő ehhez hozzátette, hogy a későbbiekben egy komoly nemzetközi befektetőnek lehetne értékesíteni a fürdőt, ami új lendületet adhatna a fejlesztésének.

„Sokkal több lehetőség van a fürdőben, a környezetében, mint amilyen helyzetbe most van. (…) Az lenne a megfelelő, ha egy tőkeerős cég megvásárolná vagy hosszútávon bérelné és fejlesztené a fürdőt. Az önkormányzat nem alkalmas a működtetésre pályázatok és külső források, állami támogatások nélkül, ez kiderült az évek során. Voltak rá kísérletek, amelyek nem sikerültek. Ez a szerződés csak 8 hónapra szól, próbáljuk meg” – tette hozzá a zalaszentgróti polgármester.

Zalaszentgrót termálfürdőA 6500 lakosú Zalaszentgróton 2001-ben nyitotta meg a kapuit a termálfürdő, ami négy évvel később fedett résszel bővült. A fürdőben négy beltéri és négy kültéri medence működik. Az előszezonban egyelőre csak a beltéri medencék és a csúszdás élménymedence üzemel.