• Már a nyár elején megnyitják a győri RQ Vízi Élménypark és Gyógyfürdőt, ahol összesen 21 medence kap helyet.

  • Ez a legnagyobb költségvetésű magyarországi fürdőfejlesztés.

Az idei év legjelentősebb fürdős újdonságának a győri fürdőkomplexum átadása számít. Több mint 23 milliárd forint értékű beruházásról van szó, amelyhez még csak hasonló volumenű fürdőfejlesztést sem valósítottak meg idehaza.

Korábban júniusi átadásról lehetett hallani, amit úgy tűnik, tartani is tudnak, ugyanis a múlt heti bejelentés szerint június 17-én, szombaton nyitják meg az RQ Vízi Élménypark és Gyógyfürdőt. Azaz a tanítási szünet kezdetétől egyből birtokba vehetik a vendégek a vadonatúj létesítményt.

A beruházás részeként az eddigi Rába Quelle fürdő mellé egy hatalmas vízi élményparkot építettek, ahol a fő attrakciónak a szódásszifon-alakú csúszdatorony számít, de megújul a fedett fürdő is. A győri fürdőfejlesztés költségét egyébként az is növelte, hogy első lépésben egy védőgátat építettek, mert a korábbi években a Mosoni-Duna, vagy a Rába áradásakor olykor szinte teljesen elöntötte a víz ezt a területet.

A győri fürdőfejlesztés 2021 elején vette kezdetét, tavaly szeptemberben pedig már a bokrétaünnepséget is megtartották, azaz elkészült a vízi élménypark legmagasabb pontja. Az akkori ünnepségen is már tarthatónak mondták a 2023-as nyári átadást.

Rába Quelle fejlesztés látványterv

Hamarosan az ország másik felén, Berettyóújfaluban is átadnak egy megújult és kibővített fedett fürdőt, erről itt olvashat. A következő időszak éjszakai fürdőzéseiről pedig itt tájékozódhat. A Vas megyei Bükfürdőről pedig itt talál érdekességeket.