• Már tavaly fúrtak egy termálkutat, de a fürdő építése idén még nem kezdődött el.

  • A közelmúltban viszont kiírták a termálfürdő építésére vonatkozó közbeszerzést.

A Vajdaságban található Topolyán hosszú éveken át működött egy termálfürdő, ami a Vénusz fürdő nevet viselte. Az 1980-as évek végétől egy szabadidőközpont részeként üzemelt a fürdő, azonban ennek a működtetése nem volt rentábilis, ezért már évekkel ezelőtt bezárták a létesítményt.

2017 elején lebontották a szabadidőközpontot, pont egy évvel ezelőtt pedig kezdetét vette egy vadonatúj fürdő építésének az előkészülete. Ehhez első lépésben egy meleg és egy hideg vizes kutat fúrtak. Akkor arról volt szó, hogy 2018 elején magának a termálfürdőnek az építése is elkezdődhet.

Erre azonban mostanáig nem került sor, viszont ez nem azt jelenti, hogy megakadt volna a fürdőfejlesztés. A VajdaságMa friss híre szerint ugyanis a topolyai önkormányzat elkészítette a szükséges tervdokumentációkat és a napokban kiírták a közbeszerzési pályázatot az új fürdő építésére.

A kivitelezők ajánlatait november 29-ig várják és a legfrissebb verzió szerint a jövő év elején már valóbban kezdetét veheti az építkezés. A fürdőben a korábbi tervek szerint termálvizes medence, sportmedence és gyermekmedence is lesz. Az építkezés két ütemben zajlik, a mostani elsőre 440 millió szerb dinárt (nagyjából 1,2 milliárd forintot) fordítanak. A második ütemben a fürdő berendezése és a környékének a rendbetétele valósul meg.

Topolya a déli határtól nagyjából 35-40 kilométerre, a különleges fürdője kapcsán sokat emlegetett Pacsértól pedig mindössze 22 kilométerre található.

Topolya termálfürdő látványterv