• A tavaly átadott fedett részlegben lesz elérhető a kétféle szauna.

  • Jacuzzival is bővítenék a termálfürdő szolgáltatásainak körét és az ételkínálat is szélesebbé válik.

Nemrég írtunk a Szerbiában, a Vajdaság északi részén található pacséri termálfürdőről. Az apropót az adta, hogy egy évvel ezelőtt adták át a fedett fürdőrészleget, ami megteremtette a termáltaváról ismert fürdő egész éves nyitvatartásának lehetőségét.

A múltkor azt is írtuk, hogy a 2014 nyara óta működő termálfürdőt saját forrásból folyamatosan fejlesztették az évek során. A Magyar Szó napilap friss cikke szerint pedig apróbb újításokat a közelmúltban is megvalósítottak és erre az évre is tartogatnak néhány tervet.

A közelmúlt újdonságai közé tartozik, hogy értékmegőrzőket helyeztek el a fürdőben. Ennél jelentősebb, de technikai jellegű beruházás volt, hogy két új pumpát vásároltak a termálkúthoz. Egy esetleges meghibásodás esetén így zökkenőmentesebb lehet a fürdő üzemeltetése.

Pacséron nem ritka az áramszünet, ezért két áramfejlesztőt is beszereztek. Szükség esetén az egyikkel a termálkút, a másikkal a medencetér áramellátását tudják biztosítani. Mindezekre több mint 10 ezer eurót költöttek.

Pacséri termálfürdő lilaAz idei év fejlesztései közé tartozik, hogy megvalósítják egy korábbi ígéretüket, azaz szaunával bővül a termálfürdő szolgáltatásainak a köre. A finn és az infraszauna, valamint egy masszázshelyiség a fedett részlegben kap helyet és még a tavasz folyamán átadják. Az év későbbi részében pedig egy jacuzzi kialakítását is tervezik. Kisebb, de fontos újítás, hogy sült burgonyával, palacsintával és lángossal bővül a konyhájuk kínálata, a későbbiekben pedig pizzát és csevapot is árusítanának.

A fentiek apróságnak tűnhetnek, de azt nem győzzük hangsúlyozni, hogy Pacséren nem hozzájuk vágott EU-s, vagy állami milliárdokból gazdálkodnak, hanem a 2600 lakosú – a fürdő nyitását megelőzően semmiféle turisztikai múlttal nem rendelkező – településen a bevételek visszaforgatásából fejlesztik a fürdőt.