• A hévízi ingatlanvásárlók leginkább kisebb lakást, apartmant keresnek, ami lehetőleg közel van a Tófürdőhöz.

  • A szakemberhiány miatt sokak számára fontos szempont, hogy új építésű legyen a lakás.

A GKI Gazdaságkutató Zrt. tegnap közölte az ingatlanpiaci felmérésének az eredményeit. Ez alapján 2019-ben is tovább emelkedik az ingatlanok iránti kereslet, s így az árak is. A használt lakásoknál 5-6 százalékos, az új építésű lakásoknál pedig 4-6 százalékos áremelkedésre lehet számítani idén.

Ennek kapcsán érdekes megnézni, hogy mi a helyzet ezen a téren a legnagyobb vendégforgalmat bonyolító hazai termálfürdős településen, Hévízen. A helyi televízió friss tudósítása szerint az üdülőhelyen is pörög az ingatlanpiac. Elsősorban magyarok keresnek és vásárolnak ingatlanokat Hévízen, leginkább kisebb méretű lakást, vagy házat.

A korábbi évekhez képest a külföldiek ingatlanvásárlási kedve némileg mérséklődött, de még így is sokan szeretnének ingatlant vásárolni. A külföldieken belül leginkább németek és oroszok vennének hévízi ingatlant, jellemzően kisebb lakásokat, apartmanokat keresnek, lehetőleg a Tófürdő közelében. Sokaknál szempont, hogy új építésű legyen a lakás, hiszen a felújításokhoz nehéz jó szakembert találni, ez különösen fontos a külföldi vásárlók számára.

Hévízen a lakások négyzetméterenkénti ára felszereltségtől és minőségtől függően 300 és 700 ezer forint között szóródik.

Itt megnézheti a Hévízi Televízió tudósítását az üdülőhely ingatlanpiacáról: