Rendezték a pápai uszoda helyzetét, amelynek mostantól biztosított a működése. Ennek révén több pénz marad a termálfürdőnél is, amiből fejlesztéseket is megvalósíthatnak.

A pápai önkormányzat döntött arról, hogy idén semmiképpen nem fog bezárni a város uszodája – tudta meg az InfoPápa.hu. Ahogy annak idén mi is beszámoltunk róla, tavaly október 28-án anyagi problémák miatt kénytelenek voltak ideiglenesen bezárni a termálfürdő épületében működő uszoda részleget. A gondot az okozta, hogy a fürdő forgalma nem érte el a várt szintet. Az uszoda működtetése eleve veszteséges volt, s a termálfürdő, valamint a gyógyászat pedig nem hozott annyi pénzt, hogy abból az előbbit finanszírozni lehessen. (A tavalyi bezárás a termál- és a gyógyászati részleget nem érintette).

Pápai uszoda

Pápai uszoda

A fürdő helyzete azonban idén gyökeresen megváltozott. Javítottak a korábban kritizált reklámtevékenységen, így az idei év első félévében 13 ezerrel több belépést regisztráltak, ami 18 millió forintos extra bevételt jelentett. Ezen felül a fürdőfejlesztésre még 2003-ban felvett 500 millió forintnyi, svájci frank alapú hitel törlesztését sikerült egy kedvezőbb konstrukcióra módosítaniuk. Fontos technikai jellegű módosítást jelent az is, hogy szeptember elsejétől az uszoda üzemeltetője a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ lesz, amely a létesítményt közfeladatként működteti, ehhez pedig támogatást kap az önkormányzattól. A veszteséges uszodától való megszabadulás ráadásul lehetőséget teremt a termálfürdőt működtető cégnek arra, hogy az esedékes karbantartásokat és fejlesztéseket akár önerőből is megvalósítsa.

Veszprém megye egyetlen termálfürdője

A Pápai Fürdő 2003-ban nyitotta meg kapuit, és 2011-ben gyógyászati centrummal bővült. Utóbbi költsége elérte az egymilliárd forintot, amit 40-60 arányban uniós forrásból és a megyei önkormányzat támogatásából finanszíroztak. A létesítményben OEP támogatással többek között fizikoterápia, gyógytorna, orvosi gyógymasszázs, víz alatti sugármasszázs, súlyfürdő érhető el. A pápai fürdőkomplexum igényes építészeti megoldásairól korábban elismerő cikket közölt az Építészfórum szakportál.