Elismerően szólt egy építészeti szakportál a Pápai Várkertfürdő épületének bővítéséről. Ahogy azt már tavaly megírtuk, a Várkertfürdőhöz kapcsolódó gyógyászati centrum bő egymilliárd forintos beruházás révén valósulhatott meg. A fejlesztésnek köszönhetően számos gyógyászati szolgáltatás lett elérhető Veszprém megyében is, a fürdő vezetősége a kezelésre érkezők számának drasztikus emelkedését várja az új épületszárnytól.

Az Építészfórum Várkertfürdőről szóló cikkében kiemelik a pápai fürdő 2003-as megépítésének a jelentőségét, hiszen a környéken nincsen hasonló létesítmény. Érdekesség, hogy a termálfürdő mostani területén korábban kutyakiképző telep volt.

A cikk szerint a gyógyászati igényeket egyre kevésbé tudta kielégíteni a termálfürdő, pláne a NATO bázis megépülése és a Pápára települt külföldi katonák érkezése óta. Az új szárny tervezői között ott van Döbrönte Tamás is, aki még frissen diplomázott építészként magát a főépületet is tervezte. Az építészeti portálon méltatják a gyógyászati centrum kialakítását, ami egy belső átrium köré szerveződik, így egyszerre köti össze a régi és az új épületet, de egyszerre el is választja tőle. Az új szárny önállóan is megközelíthető és az építészeti megoldásainak köszönhetően nyugodtabb hangulatot áraszt, mint a Várkertfürdő, amihez egy folyosóval csatlakozik.