Sokat ledolgozott a korábbi NDK-s hangulatából a Balaton közelében fekvő Csiszta Fürdő. Fonyód felől azonban továbbra is nehézkes a közlekedés.

A címben szereplő megállapításra jutottak a Velvet újságírói. A weboldal munkatársai két évvel ezelőtt jártak a Fonyód közelében található termálfürdőben. Akkor elsősorban a létesítmény retró-jellege ragadta meg őket, valamint a rengeteg idős német turistára csodálkoztak rá. Emiatt egészen NDK-s hangulatot árasztott a kis termálfürdő. Viszont már akkor is látszódott, hogy éppen fejlesztik a létesítményt.

Csiszta Fürdő épül

Épül az új fürdőrész 2012-ben (Fotó: Velvet)

Idén ezért újra ellátogattak a fürdőbe, ami még tavaly 150 millió forintos beruházással egy új szárnnyal bővült. Azóta a korábbi szezonális működés helyett egész évben várják a vendégeket. A Buzsák településhez tartozó Csiszta Fürdő a Balatonhoz legközelebb fekvő termálfürdő, hiszen mindössze 5 kilométerre található Fonyódtól. Ennek ellenére talán kevésbé ismert, amihez az is hozzájárul, hogy a Balaton partján fekvő településsel csak egy földút köti össze. Ezt a hepehupás utat a Velvet is megörökítette.

Csiszta Fürdő út

Földút a fürdőhöz (Fotó: Velvet)

Egyébként aszfaltozott úton is megközelíthető a fürdő, de ahhoz 20 kilométeres kerülőt kell tenni. A Velvet újságírói arról számoltak be a mostani látogatásuk után, hogy a két évvel ezelőttihez képest a német nyugdíjasokon kívül meglepően sok magyar vendég volt a termálfürdőben. Ezen belül is láthatóan már egyre több gyerekes család és fiatal is felkeresi a fürdőt.

Ilyen lett a tavalyi beruházás révén Csiszta Fürdő:

Csiszta Fürdő

Csiszta FürdőCsiszta Fürdő