Évek óta stagnál a Nagyerdei Strandfürdő vendégforgalma és már égető szükség lenne a felújításra – ez a Debreceni Televízió interjújából derült ki, amit Fazekas Lajossal, a Debreceni Gyógyfürdő Kft. ügyvezetőjével készítettek. A Dehir.hu-n közölt összefoglalóból kiderül, hogy a strandfürdőben egy-egy kánikulai napon 2000-2500 vendég is megfordul, a teljes strandszezonban pedig közel 100 ezer. Régebben azonban egy nyáron 250-280 ezer vendég látogatott a fürdőbe.

Nagyerdei StrandfürdőFazekas Lajos szerint a vendégforgalom csökkenése – illetve az utóbbi években a szinten maradása – a strandfürdő nem jó értelemben vett retró stílusának köszönhető. Elöregedett a gépészet, a vezetékrendszerek, a medencék szerkezete, így külön kihívást jelent a műszaki állapot fenntartása. Létezik egy terv a Nagyerdei Strandfürdő átépítésére, azonban első körben ehhez nem tudtak pályázati forrást szerezni, de remélhetőleg előbb-utóbb sikerül megteremteni a felújítás anyagi feltételeit.

A strandon jelenleg két gyógyvizes medence, két gyermekmedence, egy versenymedence és egy fokozatosan mélyülő hullámmedence működik.

Jó hír azonban, hogy a termálfürdő megújulása kapcsán a strandfürdő egyik termálkútját is felújították. A víz minőségével, hőfokával és mennyiségével ennek köszönhetően nincs probléma. A fürdőigazgató ráadásul egy jó hírrel is szolgált a megújuló termálfürdő kapcsán: „a felújítás után sem kívánunk magasabb árakon dolgozni, mint a felújítás előtti árak plusz az időközben bekövetkezett infláció, ami szerencsére nagyon alacsony. Addig is, míg a felújítás tart, ezekből az árakból harminc százalékos kedvezményt adunk, amivel ellentételezzük a vendégek felé a felfordulást.”

Fürdős kiállítás Debrecenben

Jaj, úgy élvezem én a strandot címmel kiállítás nyílik július 8-án a debreceni Méliusz Központban. A tárlaton a város fürdőinek történetét mutatják be. A kiállítás megnyitóján a fotókat Krankovics Ilona történész-muzeológus mutatja be a nagyközönségnek. A kiállítás egy hónapig, egészen augusztus 8-ig tekinthető meg.