Év végére elkészülhet a legújabb mórahalmi szálloda. A településre mostanában már Skandináviából is érkeznek fogászati turisták.

Norvég turistacsoport érkezett a közelmúltban a termálfürdőjéről ismert Mórahalomba. A Délmagyarország napilap szerint az északi országból kifejezetten a fogászati kezelések miatt jöttek az utazók. Az ötmillió lakosú Norvégiában ugyanis rendkívül magas a fogászati szolgáltatások díja, így rengetegen – évente 60 ezren – inkább külföldön csináltatják meg a fogaikat, mert még az utazás költségeivel együtt is olcsóbban jönnek ki. A termálfürdős célpontokra szóló utak pedig azért is népszerűek, mert a fogászati turisták zömét az idősebb korosztály tagjai teszik ki.

Colosseum Hotel MórahalomHamarosan a szálláshelyek még szélesebb kínálatából válogathatnak a Mórahalomba érkezők. A Turizmus Online szerint ugyanis jól haladnak a fürdő melletti leendő Elíxir Medical Wellness Hotel építési munkálatai. A szálloda kifejezetten a gyógy- és wellness igényeket fogja kielégíteni. A hotelben az akadálymentesített szobák mellett saját orvosi rendelőket, kezelőhelyiségeket és terápiás medencét is kialakítanak, s amennyiben a tervek szerint haladnak, már az év végén befejeződhet az építkezés.

Mórahalom Elixír Hotel

Korábbi fotó: a középen lévő épületet bontották le a hotel miatt.

Mórahalom új hotel

Jelenlegi helyzet: az épülő Elixír Medical Wellness Hotel