Egy magyar magánszemély nyerte meg a repülőtér eladására kiírt pályázatot. Állítólag brit befektetők állnak mögötte, de egyelőre nem árulja el, hogy kik.

Jelenleg nem világos, hogy egész pontosan kik is azok, akik megvásárolhatják a sármelléki Hévíz-Balaton Airportot. Az MTI-nek ma nyilatkozott először a győztes – 800 millió forintos – vételi ajánlatot tevő Linusz Imre. Sok konkrétumot azonban nem sikerült megtudni tőle. Linusz arról beszélt, hogy brit befektetők állnak mögötte, akik majd csak a későbbiekben fedik fel magukat. Általánosságban beszélt a repülőtér további fejlesztéséről is. Erről azt lehet tudni, hogy fognak fejleszteni, de erről sem mondana egyelőre bővebbet.

Hévíz AirportA repülőtérre Linusz Imre mellett a Széles Gábor tulajdonában lévő SGH Aviation Kft. is pályázott, 600 millió forintos ajánlatukkal – a Napi.hu szerint – viszont alulmaradtak a tenderen. Széles a döntés után nyilatkozatot jelentetett meg saját lapjában, a Magyar Hírlapban, valamint interjút is adott a napilapnak. Ebben a nagyvállalkozó azt állítja, hogy valójában semmilyen angol befektető nem áll a nyertes pályázó mögött, Linusz magánszemélyként győzött a pályázaton. Széles arról is beszél, hogy Linusz korábban két indiai üzletemberrel jelent meg a versenytárgyaláson.

Linuszról egyébként sok információ nem lelhető fel az interneten. A LinkedIn adatlapja szerint a LIM&TIE nevű cégnél dolgozik ügyvezetőként. A cégbírósági adatok alapján viszont ezt a céget még tavaly nyáron törölték a nyilvántartásból.

linusz hévíz reptér

Linusz LinkedIn adatlapja

linusz hévíz reptér

LIM&TIE Kft. a céginfóban

A felszámolóval kötött megállapodás alapján a sármelléki repülőteret a hévízi önkormányzat tulajdonában lévő cég működteti, s ők kötöttek megállapodásokat a légitársaságokkal is. Az MTI-nek a város polgármestere elmondta, hogy 2012 óta 174 millió forintot költöttek a reptér működtetésére.

Hévíz repülőHévíz az elmúlt években ügyesen menedzselte a korábbi tulajdonosai által csődbe vitt repülőteret. Évről-évre nőtt a Hévíz-Balaton Airport utasforgalma, amiből nem csak a Tófürdőjéről ismert üdülőhely, hanem a környező zalai és balatoni üdülőhelyek is profitáltak. Szinte havonta jelentették be újabb és újabb légitársaságok a hévízi járatukat. Legutóbb a cseh nemzeti légitársasággal, a CSA-val állapodtak meg, amely a hónap végétől közlekedtet gépeket Prága és Hévíz között. Az MTI-nek az eladás kapcsán Papp Gábor, Hévíz polgármestere azt mondta, hogy szívesen tárgyalnak majd a repülőtér jövőjéről a vásárlóval.