• Ismét meghirdették a termálfürdő üzemeltetését a három nyári hónapra.

  • A bérlő számára ingyen biztosítják a termálvizet.

A Győr-Moson-Sopron megyében található Csornai Termálfürdő a helyi önkormányzat tulajdona, 2017-ben pedig a fürdőt vízzel ellátó termálkút tulajdonjogát is megszerezte a város. Amennyiben találnának pályázati forrást, vagy támogatást kapnának, akkor fejlesztenék a jelenleg szezonálisan működő termálfürdőt, de addig is minden évben kiadják bérbe a fürdő üzemeltetését.

Tavaly ez a pályázati folyamat izgalmasra sikeredett, mert első körben nem jelentkezett senki bérlőnek. Szerencsére a második pályázatot eredményesen zárták le április végén, így ezt a feladatot a korábbi években végző cég üzemeltette 2018-ban is a strandfürdőt.

Miután a tavalyi szerződés csak egy szezonra szólt, ezért most a csornai önkormányzat ismét megpályáztatja a termálfürdő működtetését. Ez nagy vonalakban hasonló a tavalyihoz. A bérlőnek a három nyári hónapban kell üzemeltetnie a termálfürdőt. Tavaly a minimálisan vállalható havi bérleti díj 60 ezer forint volt, a nyertes viszont végül 90 ezer forintot ajánlott. Idén a minimum bérleti díjat is havi 90 ezer forintban határozták meg.

A fürdő működtetéséhez az önkormányzat ingyen biztosítja a termálvizet, állja a fürdő közüzemi költségeit, biztosítja a vízgépészeti feladatok ellátást, uszodamestert és éjjeliőrt alkalmaz, továbbá a szezon előtt elvégzik a parkgondozási és takarítási feladatokat. A leendő bérlő alkalmazza a fürdővezetőt, az ő reszortjuk a nyitáshoz szükséges szakhatósági engedélyek beszerzése, a medencék üzemeltetése, a fürdőt igénybe vevőkre baleset biztosítás kötése, valamint a szezon alatti parkgondozás és takarítás. A pályázatokat március 11-ig várják.

A kiírásban idén is szerepel, hogy az önkormányzat fenntartja a jogot a szerződés felbontására, amennyiben felbukkan egy befektető, vagy maga az önkormányzat jut fejlesztési forráshoz.

Csornai TermálfürdőA csornai fürdő 1973 óta működik és nagyon jó, magas ásványianyag-tartalmú termálvízzel rendelkezik. A termálfürdőben összesen öt medence található: egy 241 és egy 44 négyzetméteres termálvizes ülőmedence, egy 33 méteres úszómedence, egy tanmedence és egy gyermekpancsoló medence. Az ülőmedencék töltő-ürítő rendszerűek, naponta leengedik, takarítják. A vízforgatós rendszerű úszómedencét, a  tanmedencét és a gyermekpancsolót pedig a vezetékes ivóvízhálózatról töltik.