• Az egyik hajdú-bihari gyógyvizes fürdőben a felnőtt, a másikban a nyugdíjas és a diák belépők az olcsóbbak.

  • Mindkettő jó választás és mindkét termálfürdő egész évben nyitva tart.

Hajdú-Bihar amolyan hazai gyógyvizes nagyhatalom. Jelenleg a hivatalos nyilvántartásban a vármegye 13 településén összesen 26 minősített gyógyvíz szerepel. (Csak összehasonlításképpen: Komárom-Esztergomnak két gyógyvize van).

Hajdú-Biharban gyógyvízzel rendelkeznek a következő települések: Balmazújváros, Berettyóújfalu, Debrecen, Hajdúböszörmény, Hajdúdorog, Hajdúnánás, Hajdúszoboszló, Hortobágy, Kaba, Nádudvar, Polgár, Püspökladány, Tiszacsege. Közülük jelenleg hol a legolcsóbbak a fürdőbelépők?

Több, egész kedvező jegyárat biztosító gyógyvizes fürdője is van Hajdú-Biharnak, de az idei szezonban két szomszédos település, Nádudvar és Püspökladány fürdői kínálják a legolcsóbb belépőjegyeket.

A teljes árú belépő a püspökladányi Sárrét Kincse Gyógy- és Strandfürdőben 1950 forint, ettől 50 forinttal drágább a Nádudvari Gyógyfürdő teljes árú belépője: 2000 forint. A diák és a nyugdíjas belépők terén viszont picivel olcsóbb a nádudvari fürdő, ez náluk 1500 forintba, Püspökladányban 1600 forintba kerül. A helyi lakosoknak mindkét fürdő árengedményt biztosít.

Közös pont, hogy mindkét fürdő egész évben nyitva tart, de a Sárrét Kincse fedett medencékkel is rendelkezik. A két benti gyógymedencét 32-34 és 34-36 Celsius-fokos gyógyvízzel töltik. A kültéri gyógymedencéik vize pedig 29-31, illetve 36-38 Celsius-fokos. A nyári szezonban a szabadtéri medencekínálat úszómedencével, tanmedencével és gyermekmedencével egészül ki. Azaz Püspökladányban a szolid jegyárak nem jelentek kompromisszumot, egész jó medenceválaszték áll a fürdőzők rendelkezésére.

Sárrét Kincse Püspökladány gyógyvíz

Nádudvaron szabadtéri medencék találhatók. Így a strandidényben 24-26 Celsius-fokos úszómedence, 33-35 Celsius fokos „zongora medence”, 31-33 Celsius-fokos és 36-38 Celsius-fokos lazító medence közül lehet válogatni. Ez is egész jó ár-érték arányú ajánlat. Előbb-utóbb talán fedett medencéik is lesznek, mindenesetre ebbe az irányba tett fontos lépés volt, hogy a település idén kivásárolta a fürdő társtulajdonosát.

Nádudvari Gyógyfürdő gyógymedence

Hajdú-Bihar többi gyógyfürdőjéről és gyógyvizéről itt olvashat.
A különböző hőfokú gyógyvizek eltérő hatásáról pedig itt talál némi érdekességet.