• Jól alakult a Hévízi Tófürdő nyári szezonjának eddigi része.

  • Egyre több fiatal és családos vendég is a gyógyvizű taváról ismert települést választja nyaralása helyszínéül.

Nem véletlenül említettük a kánikulai fürdőtippjeink között a Hévízi Tófürdőt is. A gyógyvizű tavat körülölelő 50 hektáros véderdőnek köszönhetően ugyanis a legmelegebb nyári napokon is nagyon kellemes a hely mikroklímája. Még nagy vendégforgalom esetén is bőven van szabad, árnyékos hely a parton és a vízben sincs zsúfoltság.

A Hévízi Televízió tudósítása szerint jól alakult a Tófürdő nyári szezonjának eddigi része. Egy-egy erősebb napon, akár 4000-5000 vendége is van a termálfürdőnek. Ráadásul a vendégforgalom magasabb, mint az elmúlt években.

A helyi televíziónak Hollé Maximilián, a Tófürdő vezetője elmondta, hogy nagyon sok visszajáró hazai vendégük van. Ami pedig a külföldieket illeti, bár az elmúlt években jelentősen csökkent az oroszok aránya, de ezt valamennyire pótolták a nyugat-európai turisták. Illetve Kirgizisztánból, Tádzsikisztánból és Kínából is egyre több vendégük van. A korosztályok terén pedig növekvő tendenciát mutat a fiatal, valamint a családos turisták száma Hévízen.

Itt megnézhetik a helyi televízió tudósítását, amiben egy hazai törzsvendéget is megszólaltatnak: