• Ajánlunk néhány fürdőt a következő forró napokra, ahol tágas szabadtéri területek és hűvösebb vizű medencék várnak ránk.

  • Akadnak közöttük kisebb és nagyobb fürdők is.

Az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást rendel el az ország egész területére 2024. július 7-én (vasárnap) 00 órától 2024. július 12-én (péntek) 24 óráig.

A következő napokban tehát biztosan nem fogunk fázni, így valószínűleg jó néhányan a fürdőhelyek felé veszik az irányt, különösen, hogy sokan most töltik szabadságukat. Az ország különböző részeiről hét fürdőt ajánlunk, amelyek szerintünk remek választásnak ígérkeznek a kánikulában is.

Budapest – Pünkösdfürdői Strand

A Budapest III. kerületében található szezonális fürdő talán széles körben kevésbé ismert, pedig nagyon szép és hangulatos strandról van szó. Langyos vizű karsztforrásból töltik a medencéket, ami most külön előny, hiszen garantáltan hűsítő vizű medencék várnak ránk. A Pünkösdfürdői Strandon 50 méteres úszómedence, élménymedence és gyermekmedence áll a látogatók rendelkezésére.

Pünkösdfürdői strandfürdő

Berekfürdői Gyógy- és Strandfürdő

Berekfürdő egy igazi kis alföldi oázis. Az egyik legrégebbi fürdőhelyünk, hiszen a mai létesítmény elődjét 1929-ben nyitották meg. Szépen parkosított területen található, mindig találni árnyékos helyeket. A 12 medence egy részét gyógyvízzel töltik, de a nyári szezonban bőséges választék van a hűvösebb vizű medencékből is. Ilyen például a szabadtéri ifjúsági medence és a nagy úszómedence is.

Berekfürdői Termálfürdő

Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő

A Pest vármegyei fürdőt sokan kedvelik, hiszen nyáron igazán széles a medenceválasztékuk. Szabadtéren a gyógyvizes medencék mellett úszómedence, élménymedence és gyermekmedence is található. Emellett a fürdő nagy nyári attrakciója, a 18 pályás csúszdapark is várja a látogatókat, külön csúszdákkal a különböző korosztályok számára, így kisebb gyerekekkel és kamaszokkal is jó úti cél lehet.

Ceglédi fürdő élménymedence

Hévízi Tófürdő

Hévízen szemléletesen megmutatkozik, hogy már egy kisebb erdő is milyen sokat hozzáadhat egy hely mikroklímájához. A 4 hektáros tavat egy 50 hektáros véderdő öleli körül, ami nemcsak télen, hanem nyáron is jó szolgálatot tesz, mert a tó körül azért elviselhetőbb a hőség. Jelenleg a tó vize 33 Celsius-fokos, kellemesen langyos. A Hévízi Tófürdő előnye, hogy nem tudnak olyan sokan lenni, hogy zavaró zsúfoltság legyen a vízben.

Hévíz legrégebbi gyógyfürdő

Lipóti Termálfürdő

A Győr-Moson-Sopron vármegyei Lipót fürdője hatalmas területen fekszik. Egész évben üzemel a szabadtéri termálfürdő, de a teljes medenceválasztékuk nyáron áll a vendégek rendelkezésére. Aki a nagy melegben is a 34 és 38 Celsius-fokos termálmedencéket keresi, az megtalálja a számítását, de hűvösebb vizű medencékből is bőséges a kínálat. Családi- és élménymedence, óriáscsúszdás medence, úszómedence és miniváras gyerekmedence is várja a látogatókat. A csúszdák használatáért az alap jegyáron felül nem kell külön díjat fizetni.

Lipót strandfürdő nyár

Nyíregyháza – Sóstógyógyfürdő – Tófürdő

Nyíregyházán egész jó a fürdőkínálat. Kánikulai tuti tipp lehet a sóstógyógyfürdői Tófürdő, amit inkább a helyiek ismernek és használnak, mivel a turisták jellemzően az Aquarius Élményfürdőt és a Parkfürdőt keresik fel. A 2019-ben felújított Tófürdő vízicsúszdával, termálmedencével és gyermekmedencével várja a vendégeket.

Nyíregyháza Sóstó Tófürdő kánikula

Zalakarosi Fürdő

Nyáron a Zalakarosi Fürdő egyik fő vonzereje a tágas, szépen parkosított strandfürdő. A 10 hektáros szabadtéri részen a klasszikus gyógymedencék mellett hűvösebb termálmedence, sportmedence, hullámmedence, gyermekmedence és csúszdapark is működik. A családi csúszdapark hat pályás, az adrenalin csúszdapark pedig öt extrém csúszdát tartalmaz. Szerintünk Zalakaros idősebbeknek, fiataloknak és kisgyerekes családoknak egyaránt jó úti cél lehet.

csúszdák a Zalakarosi Fürdőben

A heti fürdős hírösszefoglalónkat itt találja.