Belátta a hódmezővásárhelyi önkormányzat, hogy kétséges a beruházás megtérülése, ezért kihátráltak az élményfürdős beruházásból. A város korábban egy uniós pályázaton indult, aminek keretében még 2009-ben 888 millió forintos vissza nem térítendő támogatáshoz jutottak. Azonban az önkormányzatnak ezt ki kellett volna egészítenie további 1,2 milliárd forinttal, hogy felépülhessen a tervezett, közel hétezer négyzetméteren elterülő élményfürdő.

Több hasonló projekt kudarcát látva – elég csak az esztergomi, vagy a makói példákra gondolni – már egy ideje rágódtak a kérdésen. Eleinte még azt tervezte az önkormányzat, hogy a kezdeti terveket módosítva egy kisebb beruházást igénylő fürdőkomplexumot építenek, de arra jutottak, hogy annál a megoldásnál is kétséges lenne a rentábilis működés. A város vezetőinek mostani döntése értelmében inkább veszni hagyják az uniós támogatást, és saját erőből – mintegy 300 millió forintért – egy kisebb fürdőfejlesztést valósítanak meg. Ennek keretében a strandfürdő egy gyermekmedencével és egy viszonylag nagyobb, termálvizes ülőmedencével fog bővülni.

Nem ez az első eset, hogy Hódmezővásárhelyen kihátrálnak egy grandiózus tervből. Korábban a városi sportuszoda esetében a Makovecz Imre által jegyzett terv helyett végül egy jóval szolidabb és olcsóbb, finn típusterv alapján készült uszodát építettek fel.