Magyarországon 28 éve nem kapott egyetlen település sem gyógyhely minősítést. Most a sárvári fürdő és környéke, valamint a város arborétuma is megkapta ezt a címet.

Az önkormányzat kérelme alapján, az Országos Tisztifőorvosi Szolgálat egy éves vizsgálódás után járult hozzá a gyógyhely minősítés megadásához. A titulust a városi termálfürdő és környéke, valamint az arborétum kapta meg. Ahogy korábban írtunk róla, nem egyszerű hozzájutni a gyógyhely titulushoz. A hatóság ilyen esetekben vizsgálja a levegő tisztaságát, mérik a zajszintet, szakvéleményeket kérnek be. A gyógyhelynek valamilyen természetes gyógyhatású adottsággal kell rendelkeznie, legyen az termálvíz, vagy speciális klíma. Fontos, hogy az infrastruktúra is megfelelő legyen az adott területen, tehát gyógyfürdő, vagy szanatórium működjön.

A város termálfürdője: mostantól gyógyhely.

Különös jelentőséget ad a cím mostani elnyerésének, hogy 1984 óta nem adományoztak gyógyhely minősítést, amivel eddig pusztán egy tucat hely büszkélkedhetett az országban. A gyógyhely cím elsősorban presztízst jelent egy településnek, de közvetve jó hatással lehet az adott hely turizmusára is.

A titulus megszerzésével párhuzamosan a város vezetése bejelentette azt is, hogy a posta melletti téren, a  vár környékén és a Csónakázó tó körül újabb fejlesztéseket terveznek, hogy ezzel is méltóak lehessenek az elnyert címhez.

Maga a fürdő már eddig is számos elismerést szerzett. 2004-ben az európai Királyi Fürdők Szövetségének tagjává választották. 2007-ben EuropeSpa-med minőségi díjat nyert. 2008-ban pedig a Magyar Fürdőszövetségtől a legmagasabb, négycsillagos minősítésben részesült. A Sárvári Termálfürdő látogatószáma a tavalyi évben elérte a 720 ezer főt.