A polgármester szerint csodára lenne szükség a makói termálfürdő rentábilis működtetéséhez, emiatt lemondott a létesítmény eddigi cégvezetője. Bizonytalan a Hagymatikum jövője.

Szerda késő délután derült ki, hogy lemondott Kovacsics Imre, a makói Hagymatikum Fürdő cégvezetője. Mindezt Buzás Péter, a település polgármestere jelentette be. Makó első embere a termálfürdő szempontjából nem túl szívderítő megjegyzéssel kommentálta a cégvezető távozását. „Ahhoz, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben rentábilis lehessen a létesítmény, csodára lett volna szükség” – nyilatkozta Buzás Péter a Delmagyar.hu információi szerint.

Az egyelőre nem világos, hogy a mindennek fényében milyen változtatásokat terveznek a makói fürdő működtetésében. Könnyen lehet, hogy a téli hónapokra bezárják a létesítményt. Már korábban is gyülekeztek a viharfelhők a makói Hagymatikum felett. Még szeptember elején írtunk arról, hogy a fürdő január és augusztus között 76 millió forintos veszteséget termelt. Emiatt a most távozó Kovacsics Imre takarékossági intézkedéseket jelentett be. Szűkítették a Hagymatikum nyitvatartási idejét, valamint elbocsátották az alkalmazottak felét. A Delmagyar.hu értesülései szerint azonban a költségcsökkentési lépések nem hozták meg a várt eredményeket.

A Makovecz Imre tervei alapján, több mint hárommilliárd forintos beruházással megvalósult élményfürdőt idén év elején adták át. Már a létesítmény építésekor sokan felvetették, hogy felesleges presztízsberuházásba fogott a város. Pláne, hogy igen erős konkurenciával is meg kell küzdenie, hiszen a közelben Hódmezővásárhelyen, Mórahalmon és Szegeden is működik termálfürdő.

A makói képviselő-testület a szerda esti rendkívüli ülésén a Nagy Nándort, a Kommunális Nonprofit Kft. ügyvezetőjét bízta meg a Hagymatikum irányításával.