• November óta mostanáig több fővárosi fürdőben is kérték belépésnél a védettségi igazolványt.

  • Ezen a héten a Budapest Gyógyfürdői egységeiben, hétfőtől pedig a többi fürdőben is megszűnik ez a szabály.

Általánosságban már tavaly nyáron feloldották a szálláshelyek és a fürdők esetében a védettségi igazolvány szükségességét. Ugyanakkor tavaly ősszel több budapesti fürdőben is újra a kártya meglétéhez kötötték a belépést. Így volt ez a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. összes fürdőjében, de hasonlóan döntött a budai Irgalmasok Veli bej fürdője, illetve az Aquaworld Budapest a fürdő- és szállóvendégeik esetében is. Ugyanakkor az ország más részein működő fürdők nem hozták vissza a védettségi szükségességét (illetve Budapesten a Dagály Fürdő és a V.30 Sportközpont sem vezette be).

Március elsején a Budapest Gyógyfürdői Zrt. már felfüggesztette ezt, azaz kedd óta nem kérik a védettségi igazolványokat, valamint lazítottak a korábbi maszkviselési szabályokon is.

Március 7-től, hétfőtől – igazodva a járványügyi lazításokat tartalmazó friss kormányrendelethez – hasonló lépésről döntött az Aquaworld Budapest is. Azaz nem kérnek védettségi kártyát sem a hazai, sem a külföldi vendégekről. A budai patinás törökfürdő, a Veli bej erről még nem közölt friss információt a honlapján, de megtudtuk tőlük, hogy hétfőtől náluk sem lesz szükség védettségi igazolványra a belépésnél.

A maszkviselés terén eddig eléggé keszekusza gyakorlat volt a fürdőkben. Volt, ahol a medencetereken és szaunákon kívül a zárt részeken mindenhol kellett hordani, máshol csak a pénztárnál volt ez feltétel, megint máshol még ott sem. Mostantól annyiból egyszerűsödik a helyzet, hogy nem kell hordani sehol, még a zárt terekben sem.

Veli bej Fürdője Budapest