• Június 5-én több dunántúli termálstrand is újra megnyitja a kapuit.

  • Ráadásul ezek a kifejezetten kedvező áron látogatható termálfürdők közé tartoznak.

A Balaton és a többi természetes vizű tó és folyó vize még nem igazán melegedett fel annyira, hogy kellemes fürdőzési lehetőséget biztosítsanak. Ugyanakkor azért kinti hőmérséklet már kezd normálisabb lenni a kissé hűvös májust követően. Ilyentájt jelentenek jó választást a termálvizes strandfürdők.

Pláne, hogy most hétvégén a Dunántúlon három termálstrand is megkezdi az idei szezonját. Egy-egy felnőtt belépő mindhárom helyen 1500 forint körül mozog, azaz az olcsóbb termálfürdők közé tartoznak, különösen dunántúli viszonylatban.

A Tolna megyei Bonyhádon működő termálfürdő június 5-től látogatható. A kizárólag a nyári időszakban működő fürdőben élmény-, ülő- és gyermekmedence jelenti a választékot. A felnőtt napi belépő ára 1490 forint, nyugdíjasoknak és diákoknak ugyanez 1200 forint, 3-6 év között 400 forint, 3 év alattiaknak pedig ingyenes. Délutánonként olcsóbb belépők is válthatók.

Kora tavasszal írtunk arról, hogy a Győr-Moson-Sopron megyei Csornán végre megkezdődhet a termálfürdő fejlesztése. Ez nagyon jó hír, hiszen már nagy szükség van a fürdő modernizálására, mégiscsak az ország egyik legmagasabb ásványianyag-tartalmú gyógyvizével rendelkeznek. A beruházás majd a strandszezon végén kezdődik, úgyhogy idén nyáron – június 5-től kezdődően – még a régi formájában várja vendégeit a csornai fürdő. A felnőtt belépő 1500 forintba kerül.

Csornai termálfürdőSzintén szombaton nyit újra a Vas megyei Vasvár termálfürdője. Ekkor még csak a termálmedence áll a fürdőzők rendelkezésére, a nagymedencét két hét múlva nyitják meg. A felnőtt belépőjegy 1500 forintba, gyerekeknek és nyugdíjasoknak 700 forintba kerül. A helyi lakosoknak még ennél is olcsóbb, hiszen számukra egy ezres a jegy, vasvári diákoknak és nyugdíjasok számára pedig csak 500 forint a belépő.