• Több mint két hónapos szünetet követően jövő héten újranyit a kisvárdai Aquacinema Gyógy- és Wellnessfürdő.

  • A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a szabadtéri medencék állnak majd a vendégek rendelkezésére.

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében, Nyíregyházától 45 kilométerre északkeletre található Kisvárda, ahol 1967 óta működik termálfürdő. A 2018-2019-ben megvalósult fürdőfejlesztés óta a fedett wellness részleg a téli szezonban, a csúszdaparkot is magában foglaló strandi rész pedig nyáron üzemel.

A két szezon között mindig tartanak egy karbantartási leállást. Ez idén április 2-án kezdődött, a strandnyitásra pedig június 15-én, jövő szombaton kerül sor.

Az Aquacinema strandján termálvizes, valamint élmény-, gyermek- és úszómedence is található. A fő attrakciójuknak pedig a csúszdapark számít. Magyarország legkeletibb fekvésű csúszdaparkja 5 emelet magas és 14 pályából áll. Az ötödik emelet magassága 14,4 méter, enyhébb és extrémebb lejtésű pályák közül is lehet választani. Egyébként a kisvárdai még országos szinten is a nagyobb csúszdaparkok közé sorolható.

élménymedence a kisvárdai Aquacinemában

A fürdő termálvize gyógyvíz minősítéssel is rendelkezik. Ezt a címet már 1978-ban megkapták, ami azt jelenti, hogy ez volt Szabolcs-Szatmár-Bereg első gyógyvize. A víz kedvező hatásáról itt olvashat.

Aquacinema aquapark Kisvárdán

Az Aquacinema tavalyi szezonjának alakulásáról korábban itt írtunk.