• Az év eddigi részében számos fejlesztés valósítottak meg az Igali Gyógyfürdőben.

  • Gellért Attila, a fürdő marketing vezetőjének segítségével foglaltuk össze ezeket az újdonságokat.

A Somogy vármegyei Igalon található gyógyfürdőbe érkezőket több megújult medence fogadja. Az év elején teljesen felújították a belső udvaron található gyógyvizes jacuzzit a hozzá tartozó zuhanyzókkal együtt.

Ezen felül a külső, kör alakú családi medencéknél felújították a lábmosókat és a medencéket körbe vevő mozaikos csempe burkolatot. Emellett a középső medencének az alján újracserélték a gumiborítást is.

gyógyvizes jacuzzi Igalon

Május 18-án került hivatalosan is átadásra a fürdőben kialakított két új játszótér. „Gyógyfürdőnket a nyári időszakban az idősebb korosztály mellett legnagyobb számban a kisgyermekkel érkező családok keresik fel. Azért, hogy az ő időtöltésüket is még kellemesebbé és szórakoztatóbbá tegyük a fürdőn belül, ezért gondoltunk rá, hogy az idei évben a kiemelt beruházásaink közt egy szép, a mai kor igényeinek megfelelő, több generációs játszótérkomplexumot alakítunk ki” – tudtuk meg Gellért Attilától.

Ezzel a fejlesztéssel a közel 25 éve telepített, már idejét múlt és rossz állapotban lévő régi játékokat cserélték le. Az új gyermekjátszótér szuper lehetőséget biztosít a kicsiknek a játékra és a szórakozásra, míg a mellette kialakított mini fitnesz parkban a fiatalok és a felnőttek is megtalálják majd a számukra ideális mozgásformát.

új játszótér Igalon

Új, prémium minőségű pihenőágyakat is vásároltak. „Új szintre emeltük a pihenés élményét, hiszen március elején megérkeztek az új, prémium minőségű pihenőágyaink, amelyek a szaunavilágban, az élményrészben és a belső gyógymedencék melletti nagy pihenőben váltották le a régi, idejét múlt társaikat. Az új ágyak amellett, hogy nagyon szépek és kényelmesek, a méretüknek, illetve a modern kialakításuknak köszönhetően arra is lehetőséget biztosítanak, hogy néhány darabbal többet el tudunk helyezni belőlük, mint a régiekből. A lecserélt fehér műanyag ágyak egy része átkerül a napozó teraszokra, a másik részük pedig a bérelhető ágyak közé, így növelve a vendégek kényelmét” – említette a marketing vezető.

új pihenőágyak Igalon

Az Igali Gyógyfürdőbe érkezők számára pedig az első, legszembetűnőbb változás, hogy megújult a gyógyfürdő belső, központi részének a térburkolata. A régi, több évtizede lerakott nagyméretű beton lapok helyett egy modern és ízléses térburkolat került lerakásra, amelynek köszönhetően a tér sokkal esztétikusabb megjelenést kap és teljesen akadálymentes közlekedést biztosít a fürdővendégeknek.

A felújítás során 500 négyzetméter térburkolatot cseréltek le, illetve ezzel egy időben megújultak a családi medencékhez, valamint az úszómedencéhez vezető lépcsők is.

új térkőburkolat Igalon

Fotók: Gellért Attila