• Már az év eddigi részében is számos fejlesztést megvalósítottak az Igali Gyógyfürdőben.

  • A következő jelentősebb beruházásuk pedig a népszerű szabadtéri termálmedencéik felújítása lesz.

Az Igali Gyógyfürdő medencéi közül a legismertebbnek és legnépszerűbbnek a szabadtéri, tetővel fedett ikermedence számít. Külön webkamerán is bármikor megnézhetjük a termálmedencét, illetve a fürdőbe érkező sztárvendégek is ennél a medencénél szoktak fellépni. Például a pünkösdi hétvégén ebbe ugrott bele a koncertje végén Falusi Mariann és Weisz Viktor.

Mint Gellért Attilától, a gyógyfürdő marketing vezetőjétől megtudtuk, az elkövetkező évekre számos fejlesztési tervük van. Ezen belül pedig a soron következő nagyobb volumenű felújításuk valószínűleg a külső termálmedencéknek az újraburkolásra és technikai felújítása lesz.

„Egész éven át ez a két medence a vendégek körében a legkedveltebb és egyben leggyakrabban használt, éppen emiatt az összes medencénk közül a legnagyobb igénybevételnek is ezek vannak kitéve, illetve az igazsághoz hozzátartozik, hogy az egyik 12 éve, a másik pedig 8 éve lett utoljára felújítva” – mondta Gellért Attila.

Az egész éven át tartó folyamatos üzemelés és a rendkívül magas ásványianyag-tartalmú igali gyógyvíz fizikai behatásai miatt lassan aktuálissá válik a medencék felújítása. „Mivel nekünk a vendégek kényelme az első, ezért szeretnénk, ha a két legkedveltebb medencénk is újra tökéletes állapotba kerülne” – tette hozzá Gellért Attila.

Igali Gyógyfürdő nyári program

Tegnap írtunk arról, hogy a 2024-es esztendő eddigi részében milyen fejlesztéseket valósítottak meg a gyógyfürdőben. Ezek közé tartozik, hogy több medencét – köztük a belső udvaron lévő gyógyvizes jacuzzit – felújítottak. Ezen felül két új játszóteret építettek, prémium minőségű pihenőágyakat vásároltak és megújult a fürdő központi részének a térburkolata is. Utóbbiakról itt olvashat bővebben.

Igal gyógyvizes fürdő ősszel